Vaststelling afwijkingenbeleid, gemeente Alkmaar

Burgemeester en Wethouders van Alkmaar maken bekend dat in de vergadering van 22 januari 2019 het `Afwijkingenbeleid` is vastgesteld.

Doel

Het afwijkingenbeleid beschrijft de regels waaraan moet worden voldaan om in bepaalde gevallen, in afwijking van het bestemmingsplan, voor vergunningverlening in aanmerking te komen.

Het afwijkingenbeleid wordt nu op een aantal onderdelen aangepast. Het betreft het uitsluiten van bebouwing in het voorerfgebied in de Schelphoek, het uitsluiten van dakopbouwen voor de Bloemaertlaan 20 te Alkmaar, en de mogelijkheid bieden gemotiveerd af te wijken van de kaders in het afwijkingenbeleid in het kader van dubbelbestemmingen

Inzage en reageren

De ontwerpversie van het Afwijkingenbeleid heeft van donderdag 6 december 2018 tot en met woensdag 16 januari 2019 voor eenieder ter inzage gelegen. Er zijn tijdens de inzagetermijn geen zienswijzen ingediend.

Tegen de vaststelling van het Afwijkingenbeleid is geen bezwaar of beroep mogelijk. Het vastgestelde Afwijkingenbeleid treedt in werking op de dag na de publicatie en liggen met ingang van donderdag 24 januari 2019 tot en met woensdag 6 maart 2019 ter inzage bij de balie `Vergunningen & Subsidieverlening` van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 12 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Daarnaast kunt u het Afwijkingenbeleid langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

 

Naar boven