Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER Voorpeel 5 te Odiliapeel

Waarom een Notitie Reikwijdte en Detailniveau?

Op 9 juli 2018 heeft varkenshouderij Peelpigs middels een rapportage medegedeeld dat zij voornemens is een varkenshouderij te wijzigen van de inrichting aan Voorpeel 5 te Odiliapeel.

Omdat het hier gaat om het realiseren van een bestaande varkenshouderij met meer dan 900 (opfok)zeugenplaatsen, is het opstellen van een milieu-effectrapport (MER)verplicht voordat er een besluit wordt genomen op de aanvraag voor het veranderen en in werking hebben volgens artikel 2.1, lid 1 onder e, sub 2 en 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De MER is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen activiteit en voor het fysieke milieu zichtbaar te maken.

Het indienen van het voornemen is de eerste stap in de MER-procedure. In het voornemen geeft de initiatiefnemer in grote lijnen aan wat zijn voornemens zijn. Naar aanleiding van het voornemen, de ingekomen reacties en adviezen stellen wij een advies op die door de initiatiefnemer bij het opstellen van de MER in acht moet worden genomen.

Waar kunt u de Notitie Reikwijdte en Detailniveau inzien?

Op 23 januari 2019 heeft het college van de gemeente Uden de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de Voorpeel 5 te Odiliapeel vrijgegeven voor inspraak. Gedurende de inspraakperiode van 24 januari 2019 tot en met 6 maart 2019 ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor een ieder ter inzage.

Hoe kunt u uw reactie geven?

U kunt uw reactie schriftelijk geven door deze te sturen naar de gemeente Uden, Postbus 83 , 5400AB te Uden, of digitaal naar omgevingsvergunniung@uden.nl onder vermelding van: zaaknummer 307731, Notitie Reikwijdte en Detailniveau Voorpeel 5 te Odiliapeel.

Wij verzoeken u om in uw reactie duidelijk aan te geven over welk hoofdstuk, welke paragraaf of welke bijlage uw opmerking gaat. Het is niet nodig uw reactie op meerdere wijzen in te dienen, enkel digitaal of schriftelijk is voldoende.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Alle zienswijzen worden voorzien van een antwoord en opgenomen in een Advies op de NRD. Daarin staat hoe de zienswijzen worden meegenomen in het uit te werken MER. U krijgt daarna uiteraard nog de gelegenheid om op het MER te reageren. Wij verzoeken de commissie om daar ook de ingediende zienswijzen bij te betrekken.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Coppens, telefoonnummer 0413-281056.

Uden, 23 januari 2019

Naar boven