Gemeente Heerlen - Openbare Bekendmaking vaststelling Beleidsnota vestigingslocaties internethandel 2019

 

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2019 de Beleidsnota vestigingslocaties internethandel 2019 heeft vastgesteld.

 

De beleidsnota vestigingslocaties internethandel biedt een ruimtelijk afwegingskader voor de locatiekeuze van de diverse varianten van internethandel. Met dit afwegingskader wil de gemeente vastleggen hoe de verschillende vormen van webwinkels deel kunnen uitmaken van de lokale economische structuur. Dit geeft ondernemers duidelijkheid over het soort locaties waar webwinkels kansen krijgen.

 

De benoemde soorten vestigingslocaties voor de verschillende typen internethandel sluiten aan bij de diverse beleidskaders, zoals de Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL). Daarnaast heeft de gemeente Heerlen ervoor gekozen om startend ondernemerschap, ook voor webwinkels, mogelijk te maken in de woonomgeving; hiervoor gelden de regels en voorwaarden uit de Beleidsregel beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten in de woonomgeving.

 

Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de Beleidsnota vestigingslocaties internethandel 2019 kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingediend.

Naar boven