Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied Zuidhorn (herziening)”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 27 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuidhorn (herziening)’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 20 juni 2019 zes weken ter inzage.

Achtergrond

Naast een aantal locatie gebonden ontwikkelingen voorziet het bestemmingsplan in het aanwijzen van beeldbepalende en karakteristieke objecten. Er vindt een juridische verankering plaats van het onderwerp duurzame energie binnen het gebied Middag Humsterland. Tot slot krijgen de onderwerpen archeologie, plattelandswoningen en de ruimte voor ruimte regeling een plaats.

Gewijzigde vaststelling.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd. Reden hiervan is dat een aantal zienswijzen gegrond zijn verklaard, waardoor de aanduiding ‘beeldbepalend’ in die gevallen is verwijderd. Verder zijn de regels op onderdelen gewijzigd. In een enkel geval gaat het om ondergeschikte wijzigingen, terwijl een wijziging van de sloopregels voor de karakteristieke panden heeft plaatsgevonden door toevoeging van de regel die sloop mogelijkheid maakt indien zinvol hergebruik niet mogelijk is en het belang van de vergunning aanvrager dient te prevaleren boven het cultuurhistorisch belang van het behoud ervan. Tot slot zijn regels opgenomen over de op de verbeelding opgenomen en aangeduide bestemming ‘Leiding – Hoogspanningsverbinding’.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het bestemmingsplan inzien bij het Klanten Contact Centrum in het gemeentehuis van Zuidhorn. Verder is het plan digitaal raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode NL.IMRO.1969BPBG17COR1-VA01)

Beroep instellen

Vanaf  20 juni 2019 tot 1 augustus 2019 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    Degene die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende is;

  • 2.

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

  • 3.

    Belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een gewijzigd onderdeel van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan. 

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. Het beroep kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den haag of indienen via het digitaal loket: digitaalloket.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. 

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 2 augustus 2019. Om de werking van het bestemmingsplan (tegen het onderdeel waartegen u beroep instelt) te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift en er moet sprake zijn van een spoedeisend belang. 

Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Buitengebied van de gemeente, bereikbaar onder telefoonnummer (0594) 508 884.  

Naar boven