Inspraak wijziging Verordening sociaal domein en Nadere regels sociaal domein

Sinds 1 januari 2015 zijn de Verordening- en Nadere regels Sociaal domein Alphen aan den Rijn van kracht. Hierin zijn de gemeentelijke beleidsregels met betrekking tot de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Jeugdwet op integrale wijze opgenomen.

De Rijnstreekgemeenten Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben, waar mogelijk, dit beleid met elkaar afgestemd.

Om een aantal redenen zijn er nu wijzigingen nodig om de Verordening en Nadere regels te actualiseren. De redenen hiervoor zijn onder andere recente rechtspraak en wetswijzigingen.

De voorgenomen wijzigingen van de Verordening- en de Nadere regels Sociaal domein Alphen aan den Rijn worden gedurende de periode van donderdag 6 juni 2019 tot en met donderdag 18 juli 2019 voor inspraak vrij gegeven. De wijzigingen liggen ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Tevens kunt u deze vinden via de externe bijlagen en op de gemeentelijke website: www.alphenaandenrijn.nl.

Naast de inspraakprocedure voor de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zal ook aan de inwoners- en cliëntenadviesraad van de gemeente Alphen aan den Rijn om advies gevraagd worden.

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovenstaande termijn van terinzagelegging kunt u uw schriftelijke reactie sturen naar:

Gemeente Alphen aan den Rijn

t.a.v. de heer L. Koek

Postbus 13

2400 AA Alphen aan den Rijn

Of per mail:

OMMO@Alphenaandenrijn.nl

 

Vragen?

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer L. Koek van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 140172.

Alphen aan den Rijn, 5 juni 2019.

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven