Gemeente Borger-Odoorn, Bekendmaking onttrekking aan het openbaar verkeer onverharde deel Veldkampsweg Westdorp

 

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 mei 2019 op grond van de Wegenwet heeft besloten tot onttrekking aan het openbaar verkeer van het onverharde deel van de Veldkampsweg in Westdorp. Dit stuk weg ligt tussen de Schoonloërstraat (N-374) en de Eeshoornweg.

 

Terinzagelegging

Het besluit van de gemeenteraad met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 27 mei 2019 tot en met vrijdag 5 juli 2019 ter inzage op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur bij de afdeling Klantcontactcentrum, cluster Omgeving in het gemeentehuis te Exloo. Ze zijn ook als bijlage gevoegd bij deze bekendmaking.

 

Rechtsbescherming

Het ontwerpbesluit heeft vanaf 30 januari 2019 gedurende 6 weken ter inzage gelegen met de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen. Op grond van artikel 7:1, lid 1 onderdeel d van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het nu genomen besluit geen bezwaar worden gemaakt. Omdat geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, kunnen alleen belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet op tijd een zienswijze hebben ingebracht, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrecht van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroepschrift moet zijn ingediend binnen de periode dat het besluit ter inzage ligt (27 mei 2019 tot en met 5 juli 2019).

 

Inwerkingtreding

Het onttrekkingsbesluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking. Bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrecht van de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Zo’n verzoek kan pas worden gedaan als ook een beroepschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Voor meer informatie over rechtsbeschermingsmogelijkheden zie http://www.borger-odoorn.nl/nieuws/zienswijze-bezwaar-en-beroep.html

Naar boven