Besluitenlijst college 21 mei 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 21 mei 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Raadsinformatiebrief incidentencijfers COA 2018

Het college heeft ingestemd met de raadsinformatiebrief over de incidentencijfers van het COA over 2018.

Jaarrekening 2018 en begroting 2020 Veiligheidsregio Midden en West Brabant

Het college heeft besloten de raad voor te stellen een zienswijze in te dienen ten aanzien van de begroting 2020 van de Veiligheidsregio Midden en West Brabant en het bijbehorende in de eigen begroting vanaf 2020 structureel te verhogen.

Jaarstukken 2018

Het college heeft ingestemd met de teksten van de onderdelen nota van aanbieding, programma’s en paragrafen van de jaarstukken 2018 en legt deze ter vaststelling voor aan de raad.

Stimuleringslening Duurzaam en Levensloopbestendig Wonen gemeente Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel over de Stimuleringslening Duurzaam en Levensloopbestendig Wonen.

Raadsvoorstel parkeren centrum en gemeentekantoor

Het college heeft besloten om de raad een voorstel voor te leggen over een nieuw parkeerterrein voor het gemeentekantoor.

Startnotitie Nota Publieke Gezondheid 2020-2023, inclusief Preventie- en handhavingsplan alcohol

Het college heeft ingestemd met de startnotitie voor het opstellen van een regionale Nota Publieke Gezondheid 2020-2023, inclusief het Preventie- en handhavingsplan alcohol, en informeert de raad hierover met een raadsinformatiebrief.

Raadsvoorstel begroting 2020, jaarstukken 2018 en verzoek deelname coöperatie van de GGD Hart voor Brabant

Het college heeft ingestemd met de ontwerpbegroting 2020 en het verzoek tot deelname in de Coöperatie Koo U.A. en heeft kennis genomen van de jaarstukken 2018 van de GGD Hart voor Brabant. Het college legt deze stukken voor aan de raad.

Uitbreiding varkenshouderij Oisterwijksebaan 6 Heukelom

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven voor de uitbreiding van de varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan 6 in Heukelom. Met de sloop van enkele verouderde stallen en de realisatie van nieuwe stalruimte wordt voldaan aan de wettelijke natuur- en milieunormen en neemt het gezondheidsrisico voor omwonenden niet toe.

Raadsvoorstel startnotitie actualisatie erfgoedbeleid

Het college heeft ingestemd met de Startnotitie Erfgoed en legt deze ter vaststelling voor aan de raad.

Brief minister m.b.t. oplopend tekort jeugdhulp

Het college heeft besloten om een brief te sturen aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om acute aandacht te vragen voor het oplopende tekort in de kosten van jeugdhulp in de gemeente Oisterwijk.

Winkeltijdenverordening gemeente Oisterwijk 2019

Het college heeft ingestemd met de winkeltijdenverordening gemeente Oisterwijk 2019 en legt deze ter vaststelling voor aan de raad.

Beantwoording vragen art. 34 RvO inzake wachttijdens en tekort jeugdhulp

Het college heeft ingestemd met de beantwoording van schriftelijk gestelde vragen door raadslid dhr. J. de Laat over de wachttijden en het tekort bij jeugdhulp.

Toekomstige rol WSD

Het college heeft besloten in te stemmen met het voorstel over de toekomstige rol van de WSD en dit ter besluitvorming voor te leggen aan de raad van 4 juli 2019.

Sociale inclusie agenda gemeente Oisterwijk

Het college heeft besloten de sociale inclusie agenda gemeente Oisterwijk ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

 

Naar boven