Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 14-05-2019

 

 

14 mei 2019

 

 

Onderwerp

Besluit

Informatienota Rekenkameronderzoek lokale inclusie-agenda.

Samenvatting

Het college heeft kennisgenomen van de deelname van de rekenkamercommissie aan het onderzoek lokale inclusie-agenda en de aandachtspunten over de gevraagde documenten en aanlevertermijn.

 

Besluit

Kennisnemen van

  • 1.

    de kennisgeving van de rekenkamercommissie over deelname aan het onderzoek

  • 2.

    de aandachtspunten over de gevraagde documenten en de aanlevertermijn.

 

 

Vaststelling Sportaccommodatieplan

Samenvatting

Het college heeft in februari een concept sportaccommodatieplan vrijgegeven voor zienswijzen door verenigingen en stichtingen. De ontvangen zienswijzen zijn vervolgens verwerkt in het sportaccommodatieplan dat nu ter vaststelling wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Besluit

Het college stelt de gemeenteraad voor:

  • 1.

    het sportaccommodatieplan vast te stellen

  • 2.

    de uitgangspunten voor voetbalaccommodaties op hoofdlijnen vast te stellen en deze door het college nader uit te laten werken;

  • 3.

    een bedrag van € 30.000 beschikbaar te stellen voor het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen voor de buitenzwembaden ten laste van de reserve Sport.

 

Het college:

  • 4.

    mandateert wethouder Sleeuwenhoek om afspraken te maken over de bijdragen aan de tennisverenigingen.

 

 

Verzameladvies (eenmalige) subsidies mei 2019.

Samenvatting

Het college verleent voor het jaar 2019 een subsidie aan Moeders van de Dreef voor buitenspeeldag Berkenwoude. Het college weigert voor het jaar 2019 een eenmalige subsidie te verlenen aan Stichting Surfrock en Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    verleent voor het jaar 2019 een subsidie van € 375,- aan Moeders van de Dreef voor buitenspeeldag Berkenwoude;

  • 2.

    weigert voor het jaar 2019 een eenmalige subsidie te verlenen van € 5.500,- aan Stichting Surfrock voor Muziekfestival Surfrock;

  • 3.

    weigert voor het jaar 2019 een eenmalige subsidie te verlenen van € 2.090,- aan Stichting Welzijn Ouderen Bergambacht voor de realisatie van een informatieboekje.

 

 

Raadsinformatiebrief doorstart Taxi Wegman B.V.

Samenvatting

Het college informeert de gemeenteraad over een doorstart van Taxi Wegman B.V.

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad middels een Raadsinformatiebrief.

 

 

Vervolg schade aan de oude brug voor de Veerpoort in Schoonhoven.

Samenvatting

Bij werkzaamheden in Buiten de Veerpoort is de 18e eeuwse brug voor de poort beschadigd. De brug lag onder het maaiveld en was niet meer zichtbaar. De werkzaamheden zijn stilgelegd in afwachting van verdere maatregelen. Het college laat de brug voorlopig in de huidige staat en maakt het project nu eerst af met het oog op de bereikbaarheid van de binnenstad en het komend toeristenseizoen. Vervolgens onderzoekt het college goed de mogelijkheden om de brug te herstellen en beleefbaar te maken.

 

Besluit

Het college besluit de brug voorlopig in huidige staat te laten, het project “Buiten de Veerpoort” af te maken en goed de mogelijkheden te onderzoeken om de brug te herstellen en beleefbaar te maken.

 

 

Principeverzoek Kattendijk 161 te Gouderak

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met de ontwikkeling van een compensatiewoning aan de Kattendijk 161 te Gouderak ter vervanging van een te slopen woning in het kader van de uitkoopregeling woningen onder een hoogspanningsverbinding.

 

Besluit

Het college besluit in principe medewerking te verlenen aan de realisatie van een compensatiewoning aan de Kattendijk 161 te Gouderak, ter vervanging van één van de aangekochte woningen die gesloopt worden in het kader van de ministeriele uitkoopregeling woningen onder een hoogspanningsverbinding.

 

 

Melkgeitenbedrijf MooiMekkerland, verlenging begunstigingstermijn last ODMH

Samenvatting

Het college heeft besloten om de begunstigingstermijn voor de last onder dwangsom opgelegd door de Omgevingsdienst Midden-Holland te verlengen met zes maanden tot 1 december 2019.

 

Besluit

Het college verlengt de begunstigingstermijn van de opgelegde last met kenmerk 2018078203 van de Omgevingsdienst Midden-Holland met zes maanden tot 1 december 2019.

 

 

Raadsinformatiebrief over stand van zaken zorgaanbieder

Samenvatting

Het College informeert de Gemeenteraad over het afronden van het proces van overplaatsen van cliënten naar andere zorgaanbieders. Ook wordt ingegaan op het vervolg met betrekking tot het eventueel opnieuw contracteren van deze aanbieder; de stand van zaken van het verbetertraject in relatie tot de ontbinding en opzegging van het contract en de uitkomst van het onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

 

Besluit

Het College informeert de Raad middels een Raadsinformatiebrief over de afronding van het overplaatsen van cliënten van de betreffende zorgaanbieder.

 

 

Sloop en vervangende nieuwbouw in het kader van de uitkoopregeling woningen onder een hoogspanningsverbinding

Samenvatting

Het Ministerie van Economische Zaken heeft een uitkoopregeling voor woningen onder hoogspanningsverbinding. Binnen de gemeente Krimpenerwaard zijn er 20 woningen geïnventariseerd die in aanmerking komen voor deze uitkoopregeling, waarvan er inmiddels 10 door de gemeente zijn aangekocht. Door middel van het genomen collegebesluit schept de gemeente duidelijkheid over de implementatie van de uitkoopregeling in de gemeente Krimpenerwaard.

 

Besluit

Het college besluit om in het kader van de uitkoopregeling:

  • 1.

    Vervangende nieuwbouw van bedrijfswoningen toe te staan op percelen die binnen de zone met een magneetveldsterkte van 0,4 microtesla of meer gesitueerd zijn;

  • 2.

    Vervangende nieuwbouw van burgerwoningen niet toe te staan op percelen die binnen de zone met een veldsterkte van 0,4 microtesla of meer gesitueerd zijn;

  • 3.

    Huisvesting van arbeidsmigranten in de woning aan Noord 8 te Krimpen aan de Lek niet mogelijk te maken;

  • 4.

    Voor de 15 aangekochte woningen een compensatiewoning toe te staan;

Een compensatiewoning toe te staan op het in de nabijheid van Noord 8 en buiten de 0,4 microtesla zone gelegen perceel, kadastraal bekend als Krimpen aan de lek, sectie B, nummer 675.

 

Naar boven