Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “Veegplan buitengebied Veendam 2019” en beleidskaart “Archeologie en cultuurhistorie gemeente Veendam”

 

Het college van burgemeester en wethouders van Veendam is voornemens een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het buitengebied van de gemeente.

Planinhoud

Het plan is bedoeld om een actueel kader vast te stellen voor het buitengebied van de gemeente.

Diverse onvolkomenheden in het nu geldende bestemmingsplan “Buitengebied Veendam” worden hersteld (onder meer naar aanleiding van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 2 mei 2018, met zaaknummer 201708746/1/R3). Ook is het plan geactualiseerd naar aanleiding van wijzigingen in het provinciale beleid en naar aanleiding van in de tussentijd verleende omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingplan “Buitengebied Veendam”.

 

Plan inzien

Met ingang van 22 mei 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan buitengebied Veendam 2019” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis (aan het Raadhuisplein 5 te Veendam). Het ontwerp is ook digitaal beschikbaar in de Staatscourant, het Elektronisch Gemeenteblad en op de gemeentelijke website. Ook zal publicatie via elektronische weg plaats vinden op de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl.

Beleidskaart archeologie en cultuurhistorie

Het college maakt verder bekend dat zij op 5 februari 2019 een geactualiseerde beleidskaart “Archeologie en cultuurhistorie gemeente Veendam” heeft vastgesteld, naar aanleiding van nieuw archeologisch onderzoek in het buitengebied. De beleidskaart wordt met ingang van 22 mei 2019 gepubliceerd op de gemeentelijke website. De aanpassingen op de beleidskaart hebben geen invloed op het bestaande archeologische beleid.

 

Reactietermijn

 

U kunt tot en met 3 juli 2019 een schriftelijke of mondelinge reactie geven op het ontwerpbestemmingsplan. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 20.004, 9640 PA Veendam). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u uiterlijk op 3 juli 2019 een afspraak te maken.

 

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.veendam.nl/zienswijze.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

- Digitaal bestemmingsplan

- Bronbestanden

Naar boven