Laatste en algemene oproep tot verwijdering van een vaartuig

In de Luts, tegenover Kippenburg 1 te Oudemirdum, heeft een vaartuig zonder naam en zonder verdere aanduiding (zoals de thuishaven) een ligplaats ingenomen langer dan de (op grond van artikel 3.1 van de Ligplaatsenverordening) toegestane drie etmalen. Tevens ligt dit vaartuig in de elfstedenroute; hierin mogen tussen 15 november en 1 maart géén vaartuigen zijn afgemeerd (volgens artikel 5:27 van de Algemene plaatselijke verordening). Het betreft een vaartuig in de kleuren blauw (de onderbouw) en crème (de bovenbouw), met op het dak een groene kano (zie de bijgevoegde foto's).

De boot ligt sinds 27 november 2018 op deze locatie. Het lijkt erop dat het vaartuig onbeheerd is achtergelaten.

Omdat van dit vaartuig de rechtmatige eigenaar niet bekend is, is deze publicatie opgesteld als enige en laatste mogelijkheid voor de eigenaar om verwijdering van de boot door de gemeente te voorkomen.

Dit kan op twee manieren:

  • de eigenaar moet vóór woensdag 23 januari 2019 contact opnemen met de heer R.M. Posthuma van gemeente De Fryske Marren via het algemene telefoonnummer 14 05 14, of

  • de boot moet vóór woensdag 23 januari 2019 zijn verwijderd.

Gebeurt dit niet, dan zal de gemeente vervolgens bestuursdwang moeten toepassen door het vaartuig op kosten van de eigenaar (indien bekend) te verwijderen.

De volledige versie van deze kennisgeving is ook aangeplakt op de boot.

Een afschrift van het bijbehorende besluit kunt u inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis (Herema State 1 te Joure).

Weet u wie de eigenaar van de boot is, dan wordt het op prijs gesteld dat u hem/haar in kennis stelt van dit bericht.

Naar boven