Inspraak conceptvisie ‘Samen Sterk voor de Toekomst van de Jeugd(hulp)’, gemeente Zoeterwoude

De gemeenten in de Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude) gaan nieuwe stappen zetten om de jeugdhulp te verbeteren. We willen gezamenlijk verbeterpunten op het gebied van jeugdhulp aanpakken. Om dit te kunnen doen hebben we een gezamenlijke conceptvisie opgesteld ‘Samen Sterk voor de Toekomst van de Jeugd(hulp)’.

 

Wat staat er in de conceptvisie

In de conceptvisie ‘Samen Sterk voor de Toekomst van de Jeugd(hulp)’ staat wat we in de Leidse regio willen bereiken en waar we aan gaan werken. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de kansen en mogelijkheden van een kind en zijn of haar gezin. En als er hulp nodig is, bieden we deze zoveel mogelijk in de leefwereld van het kind en gezin. Met deze visie hebben we de ambitie om de jeugdhulp inhoudelijk te versterken, aan te scherpen en tegelijkertijd betaalbaar te houden, zodat passende hulp en ondersteuning geboden wordt.

 

De conceptvisie is vastgesteld voor inspraak

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zoeterwoude heeft de conceptvisie

‘Samen Sterk voor de Toekomst van de Jeugd(hulp)’ op 14 mei 2019 vastgesteld voor inspraak.

 

De conceptvisie ligt van 17 mei tot en met 17 juni 2019 ter inzage

U kunt de conceptvisie inzien in het gemeentehuis. Voor het inzien kunt u een afspraak maken via de website van de gemeente (www.zoeterwoude.nl/afspraakmaken, kies dan voor ‘omgevingsloket’ en daarna ‘inzage stukken’). Ook is de conceptvisie digitaal beschikbaar via www.jeugdhulpleidseregio.nl.  

 

Uw inspraakreactie kunt u uiterlijk 17 juni 2019 schriftelijk indienen en richten aan Burgemeester en Wethouders van Zoeterwoude t.a.v. Natalie van Houten, Postbus 35 2350, AA Leiderdorp. Daarnaast kunt u uw reacties ook mailen naar n.van.houten@leiderdorp.nl. Natalie verzamelt voor de vier gemeenten alle reacties.

 

Wilt u meer informatie

Meer informatie kunt u verkrijgen bij het projectteam Doorontwikkeling jeugdhulp Leidse regio. Het projectteam is bereikbaar via telefoonnummer 071-5458500 of per mail via n.van.houten@leiderdorp.nl.

 

Naar boven