Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Achter den Eijngel”, gemeente Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Boxtel op 10 april 2019 het bestemmingsplan “Achter den Eijngel” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Achter den Eijngel” in Lennisheuvel

Het bestemmingsplan “Achter den Eijngel” in Lennisheuvel geeft de mogelijkheid tot de bouw van maximaal 87 gevarieerde nieuwbouwwoningen. Er zijn 18 zienswijzen ontvangen op het ontwerpbestemmingsplan dat van 15 juni 2018 tot 26 juli 2018 ter inzage heeft gelegen (zie Nota van zienswijzen). In overleg met diverse partijen zijn de zienswijzen besproken. De overleggen en de weerlegging van de zienswijzen hebben geleid tot diverse aanpassingen van het bestemmingsplan. De aanpassingen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de Nota van wijzigingen. Enkele wijzigingen betreffen: nadere uitwerking van de kwaliteitsverbetering van de ecologische verbindingszone Heerenbeek, verlaging van de bouw- en goothoogte, nadere uitwerking van het waterhuishoudkundig plan en voor de inrichting van gronden gelegen aan de Mijlstraat zijn nadere stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken, in het bijzonder de Nota van zienswijzen en de Nota van wijzigingen waarin de wijzigingen zijn vermeld.

 

Terinzagelegging

Met ingang van vrijdag 3 mei 2019 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Achter den Eijngel” gedurende zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan “Achter den Eijngel” is daarnaast digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer (ID) van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0757.BP08AchterEijngel-VST1

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit met de bijbehorende Nota van zienswijzen en Nota van wijzigingen liggen ter inzage in het gemeentehuis gelegen aan de Markt 1, te Boxtel. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur. Op vrijdag is het gemeentehuis geopend van 08.30 tot 12.30 uur.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging staat tegen het vastgestelde plan rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroep kan worden ingesteld door :

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende voor zover het beroep is gericht tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep moet schriftelijk (gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend) worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen (zie hiervoor het digitaal loket op de website van de Raad van State). Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, dient naast het beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening te worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Griffierechten

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover wordt verwezen naar de website van de Raad van State.

 

Boxtel, 2 mei 2019

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

 

De secretaris, de waarnemend burgemeester,

A.E. Kraal A.M.T. Naterop

Naar boven