Voorbereidingsbesluit “ verkamering woningen Maasdriel”

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken ter voldoening aan artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening jo. artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 25 april 2019 het voorbereidingsbesluit “verkamering woningen Maasdriel” heeft genomen voor het grondgebied van de gemeente Maasdriel. Een uitzondering is het plangebied van het (Reparatie) Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard’.

Het college wil een bestemmingsplan voorbereiden waarmee verkamering van woningen wordt gereguleerd. Met een voorbereidingsbesluit wil het college voorkomen dat in de periode tot de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan er meer woningen worden verkamerd.

Het besluit is genomen ter voorbereiding op het opstellen van een paraplu-bestemmingsplan waarin een eenduidige juridische regeling is opgenomen, waardoor in alle situaties in woonbestemmingen een relatie (waar nodig) wordt gelegd met het begrip ‘huishouden’.

Het besluit treedt in werking op 2 mei 2019 en geldt voor de duur van één jaar.

Het voorbereidingsbesluit is vanaf 2 mei 2019 in te zien op het gemeentehuis. Tevens is het besluit raadpleegbaar via de website van de gemeente en onder planidentificatienummer NL.IMRO.0263.VB1188-VG01 via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen een voorbereidingsbesluit kunt u geen bezwaar of beroep instellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente.

 

[Kerkdriel] [1 mei 2019]

[Burgemeester en wethouders van Maasdriel]

Naar boven