Aanwijzing algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Tramdyk in Lemmer (parkeerterrein ten noorden van CBS De Arke in Lemmer)

 

Kenmerk: 1940162396

 

Burgemeesters en wethouders van De Fryske Marren,

 

gelet op

 

overwegende dat

 

de in dit verkeersbesluit genoemde parkeerterrein is bedoeld als in artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994;

het parkeerterrein in eigendom en beheer is bij de gemeente De Fryske Marren;

op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

 

is het gewenst om:

 

een algemene gehandicaptenparkeerplaats op het parkeerterrein aan de Tramdyk naast CBS De Arke in Lemmer aan te wijzen.

 

Motivering

 

CBS De Arke in Lemmer heeft de gemeente De Fryske Marren verzocht een algemene gehandicaptenparkeerplaats in te stellen bij deze basisschool aan de Tramdyk 10 in Lemmer, dichtbij de ingang. De basisschool wordt regelmatig bezocht door gehandicapte bezoekers en heeft invalide personeel. Aangezien de parkeerdruk tijdens de schooltijd, en dan met name gedurende de aanvangstijd en de eindtijd, zodanig hoog is, zijn de parkeervakken aan de Tramdyk al snel bezet. Gehandicapte bezoekers en leerkrachten kunnen of geen plek vinden, of te ver van de ingang van de CBS De Arke. Het is daarom wenselijk om vlakbij de ingang van CBS De Arke een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

 

Belangenafweging

 

Het belang van gehandicapten om relatief eenvoudig bij CBS De Arke te komen weegt voor ons zwaarder dan het belang van bezoekers en personeel om dichtbij hun bestemming te parkeren.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 BABW overleg heeft plaatsgevonden op 2 april 2019 met de politie Noord Nederland, Team A5 Sneek, afdeling verkeer. De politie heeft ingestemd met de hierna genoemde verkeersmaatregel.

Besluit

Joure, 15 april 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

 

 

de gemeentesecretaris, de burgemeester,

mw. D. J. Cazemier dhr. F. Veenstra

Vereisten bezwaarschrift

Binnen zes weken na toezending van dit besluit kan een belanghebbende hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, welke het besluit genomen heeft. Een bezwaarschrift moet schriftelijk worden ingediend, moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten:

de naam en het adres van de indiener;

de dagtekening

een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht;

de gronden van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat deze belanghebbende ook bezwaar heeft gemaakt.

Digitaal indienen voorlopige voorziening

Een voorlopige voorziening kan ook digitaal bij de rechtbank worden ingediend en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven