Ter inzagelegging bestemmingsplan ‘Oosterwolde - Dertien Aprilstraat’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de raad van de gemeente Ooststellingwerf op 23 april 2019 het bestemmingsplan ‘Oosterwolde - Dertien Aprilstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging is aangebracht naar aanleiding van een opmerking door een ambtelijke vertegenwoordiger van gedeputeerde staten van de provincie Fryslân.

Vanaf 3 mei 2019 tot en met 13 juni 2019 ligt het door de raad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Oosterwolde - Dertien Aprilstraat’ (planidentificatiecode: NL.IMRO.0085.DertienAprilstraat-VG01);

Aanleiding

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor de bouw van een supermarkt en aanvullende commerciële functies op de begane grond. In de drie bovenverdiepingen van het gebouw worden 55 appartementen gerealiseerd waarvan 44 zorgappartementen en 11 appartementen voor de particuliere woningmarkt.  

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.DertienAprilstraat-ON01) vanaf 3 mei 2019 tot en met 13 juni 2019 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het ontwerpbestemmingsplan is verder digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt de locatie ook direct raadplegen via de volgende URL: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/NL.IMRO.0085.DertienAprilstraat-VG01/

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan op het moment dat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan is van rechtswege afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

 

Naar boven