Ontwerp-notitie Terrasbeleid

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maakt bekend dat met ingang van 9 mei 2018 gedurende 6 weken ter inzage ligt de ontwerp-notitie Terrasbeleid. De ontwerp-notitie is opgenomen als bijlage bij deze mededeling.

 

Het terrasbeleid is van toepassing op het bouwen en het gebruik van gronden ten behoeve van een terras binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Het beleid geeft daarnaast regels over de situering van het terras, het gebruik van terrasschermen, luifels, overkappingen, parasols en overig terrasmeubilair.

Ook in het “Horecabeleid Súdwest-Fryslân” zijn richtlijnen opgenomen voor het plaatsen van een terras. Het horecabeleid richt zich in de eerste plaats op de bescherming van de openbare orde, veiligheid en van de woon- en leefomgeving. Deze regels blijven onverkort van toepassing en zijn geen onderwerp van inspraak.

 

De notitie Terrasbeleid ligt van 9 mei tot en met 20 juni 2018 voor een ieder ter inzage bij het Team Handhaving en Toezicht. Op verzoek wordt tegen betaling van de kosten een afschrift van de ontwerp-notitie verstrekt. In deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze geven op het ontwerp bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân, t.a.v. het team THO, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek.

Ook is het mogelijk mondeling een zienswijze te geven. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven of nadere informatie wenst, kunt u contact opnemen met Wendy Steevensz van het team Toezicht en Handhaving Omgeving, telefoon (0515) 48 90 00.

 

Naar boven