Vooraankondiging bestemmingsplan Verbindingsweg Tongeren (deelproject van het Maatregelenpakket PHS Boxtel), gemeente Boxtel

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel te kennen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de nieuwe Verbindingsweg Tongeren in Boxtel. Het project vormt een onderdeel van het Maatregelenpakket PHS Boxtel.

De bedoeling van deze vooraankondiging is om u vroegtijdig hierover te informeren.

Tegen het voornemen om het bestemmingsplan in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen. Verder wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van onafhankelijke instanties. Evenmin worden op dit moment al de op dit bestemmingsplan betrekking hebbende stukken ter inzage gelegd. Dat komt pas in een later stadium, zie onderstaand onder het kopje “Verder verloop procedure”.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan beoogt om de aanleg mogelijk te maken van een verbindingsweg tussen de nieuwe Verbindingsweg Ladonk Kapelweg (VLK) en de Mezenlaan. De aansluiting op de VLK vindt plaats ter hoogte van Tongeren 50; de aansluiting op de Mezenlaan vindt plaats ten noorden van Mezenlaan 5. Het doel van deze verbindingsweg is om het gebied Tongeren goed te kunnen ontsluiten wanneer in de toekomst de dubbele spoorwegovergang Tongersestraat wordt gesloten. In combinatie met deze verbindingsweg worden ook enkele verkeersontmoedigende maatregelen in het gebied Tongeren getroffen. Deze voorgenomen maatregelen worden in het bestemmingsplan toegelicht.

Verder verloop procedure

Het ontwerpbestemmingsplan Verbindingsweg Tongeren wordt naar verwachting begin juni 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegd. De kennisgeving van deze terinzagelegging wordt vooraf gepubliceerd in onder meer het Brabants Centrum, het GVOP en in de Staatscourant. In de publicatie begin juni vindt u nadere informatie hoe het plan kan worden ingezien en op welke wijze (of ‘hoe’) zienswijze kunnen worden ingebracht. Eind juni vindt hierover ook nog een informatiebijeenkomst plaats.

Daarnaast zal de nadere informatie over de procedure en informatiebijeenkomst ook worden opgenomen in de nieuwsbrief en op de gemeentelijke website.

Naar boven