Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ / Maasgouw

Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ / Maasgouw

Vaststelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (gewijzigd) is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 15 maart 2018. 

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen. Het betreft hier de volgende wijzigingen:

Verbeelding

  • 1.

    De naam van de bouwaanduiding ‘bijgebouwen’ is gewijzigd in ‘specifieke bouwaanduiding – 1’.

  • 2.

    Het vlak van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’ is voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Beegden, sectie E, nrs. 1384 met twee meter aan de noordzijde en twee meter aan de oostzijde uitgebreid.

  • 3.

    Het vlak van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’ is voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Beegden, sectie E, nrs. 1385 met twee meter aan de noordzijde en twee meter aan de westzijde uitgebreid, met dien verstande dat in de noordwestelijke hoek de lijn wordt gevolgd van de zichtlijn vanuit het perceel De Tes 15 in Beegden.

 

Planregels

  • 1.

    De onjuiste bijlage 1 bij de regels (Bijlage Staat van bedrijfsactiviteiten) is vervangen door de juiste bijlage 1 bij de regels (‘Landschappelijke inpassing tuin De Tes 17 en 19 te Beegden’).

  • 2.

    In artikel 3.2.1 onder b is de naam van de bouwaanduiding ‘bijgebouwen’ gewijzigd in ‘specifieke bouwaanduiding – 1’.

  • 3.

    Artikel 3.2.2. onder b is gewijzigd in: in afwijking van het bepaalde onder a. mogen erf- of terreinafscheidingen worden gebouwd, met dien verstande dat de bouwhoogte maximaal 2 meter bedraagt.

  • 4.

    Artikel 3.2.2. onder c is gewijzigd in: in afwijking van het bepaalde onder a. mogen ter plaatse van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding -1’ niet-overdekte zwembaden worden gebouwd, met dien verstande dat….

  • 5.

    Artikel 3.3.1 onder a is gewijzigd in: erf bij een, op een aangrenzend perceel of perceelsgedeelte gelegen, hoofdgebouw.

  • 6.

    In artikel 3.4.3 is de onjuiste verwijzing naar artikel 3.5.1 gewijzigd in de juiste verwijzing naar artikel 3.4.1.

 

Bijlage bij planregels

  • 1.

    In de laatste alinea op pagina 5 van het landschapsinpassingsplan is de maatvoering van de voor bebouwing gemarkeerde vlakken aangepast (14 meter breed en 16 meter diep, met dien verstande dat op het perceel De Tes 17 in de noordwestelijke hoek de lijn wordt gevolgd van de zichtlijn vanuit het perceel De Tes 15 in Beegden;

  • 2.

    De vergrote vlakken van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’ zijn aangepast in de verbeelding op pagina 6 van het landschapsinpassingsplan.

  • 3.

    De vergrote vlakken van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’ zijn aangepast in de verbeelding op pagina 7 van het landschapsinpassingsplan.

 

Toelichting

  • 1.

    De naam van de bouwaanduiding ‘bijgebouwen’ is gewijzigd in ‘specifieke bouwaanduiding – 1’.

  • 2.

    De term “achtererfgebied(en)” is gewijzigd in de term “achterliggende perce(e)len”.

  • 3.

    De zinsnede “en het ligt in het achtererfgebied van De Tes 17 en 19” in paragraaf 1.2 is gewijzigd in de zinsnede “en het ligt achter de percelen De Tes 17 en 19”.

  • 4.

    De zinsnede “ligt in het achtererfgebied van de percelen De Tes 17 en 19” in paragraaf 2.2 is gewijzigd in de zinsnede “ligt achter de percelen De Tes 17 en 19”.

  • 5.

    De bouwaanduiding ‘bijgebouwen’ is gewijzigd in ‘specifieke bouwaanduiding – 1’.

  • 6.

    In paragraaf 5.3 is een motivatie toegevoegd waarom aan het plangebied de bestemming ‘Tuin - Landschappelijke- en natuurlijke waarde’ is toegekend.

  • 7.

    In paragraaf 5.3 is een toelichting toegevoegd over de invloed van de bebouwing die het bestemmingsplan toestaat op de landschappelijke en natuurlijke waarden.

  • 8.

    In paragraaf 2.2 is de maatvoering van de voor bebouwing gemarkeerde vlakken aangepast (14 meter breed en 16 meter diep, met dien verstande dat op het perceel De Tes 17 in de noordwestelijke hoek de lijn wordt gevolgd van de zichtlijn vanuit het perceel De Tes 15 in Beegden;).

  • 9.

    De vergrote vlakken van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’zijn aangepast op de verbeelding in paragraaf 2.2.

  • 10.

    De vergrote vlakken van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 1’zijn aangepast in de bovenaanzichten in paragraaf 2.2.

 

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01) betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Beegden’. Het bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming ‘Natuur’ naar de bestemming ‘Tuin - Landschappelijke en natuurlijke waarde’ in de achtererfgebieden van De Tes 17 en 19 in Beegden. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

 

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan is gelegen aan De Tes in Beegden. Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend als gemeente Beegden, sectie E, nrs. 1384 en 1385, gelegen achter de De Tes 17 en 19 in Beegden.

 

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen ter visie.

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen vanaf vrijdag 20 april 2018 tot en met donderdag 31 mei 2018 (dus gedurende zes weken) ter visie.

 

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, zijn raadpleegbaar in de informatieruimte van het (tijdelijke) gemeentehuis, Kruisweg 32 in Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

4. Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan ‘De Tes 17 en 19 Beegden’ (NL.IMRO.1641.BPL066-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, op het (tijdelijke) gemeentehuis, Kruisweg 32 in Maasbracht langs elektronische weg te raadplegen.

 

Hoe beroep instellen?

Tijdens de bovengenoemde termijn van tervisielegging kunt u tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • 1.

    als u een belanghebbende bent, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    als u een belanghebbende bent, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, indien u een belanghebbende bent.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen, die beroep instelt / heeft ingesteld, heeft tevens het recht om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist). Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de heer F. Ramacher of, bij afwezigheid, met een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

 

Maasbracht, 19 april 2018

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven