Ontwerpbestemmingsplan Tilburg, herziening meerdere locaties (Kempenbaan West, Ringbaan Oost, Spoordijk)

 

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Tilburg, herziening meerdere locaties (Kempenbaan West, Ringbaan Oost, Spoordijk) van maandag 16 april tot en met maandag 28 mei 2018 ter inzage ligt.

Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0855.BSP2016036-b001.

Het plangebied omvat 3 deelgebieden, te weten een locatie op de hoek van de Kempenbaan West en de Dr. Bloemenbaan, het perceel Ringbaan Oost 102a op de hoek Ringbaan Oost-Dijksterhuisstraat en de percelen Spoordijk 72 en 74, inclusief de onbebouwde gronden op de hoek Spoordijk-Doornbossestraat.

Het ontwerpplan is gericht op

- verplaatsing van de BMW Renova-garage van de Ringbaan Oost naar een perceel op de hoek Kempenbaan West-Dr. Bloemenlaan;

- verplaatsing van de Aldi-supermarkt van de Spoordijk naar de oude locatie van BMW Renova aan de Ringbaan Oost 102a;

- bouw van 15 grondgebonden woningen aan de Spoordijk op de locatie van de te verplaatsen Aldi-supermarkt.

Terinzagelegging

Het ontwerpplan is gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2016036-b001.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in Stadskantoor 6, Spoorlaan 181, in de centrale hal op de begane grond. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Zienswijzen

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het plan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Tilburg herziening meerdere locaties (Kempenbaan West, Ringbaan Oost, Spoordijk). Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, Leon van Grinsven, via telefoonnummer 013 542 82 61. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voor de woningen op de locatie Spoordijk is tevens een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ligt eveneens gedurende de genoemde termijn ter inzage. Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Ruimte, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van "Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Spoordijk". Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

Zienswijzen ontwerp-omgevingsvergunning

Vanwege gecoördineerde besluitvorming liggen gedurende de genoemde termijn naast het ontwerpbestemmingsplan ook de ontwerp-omgevingsvergunningen voor de garage aan de Kempenbaan West en de supermarkt aan de Ringbaan Oost ter inzage.  Zienswijzen aangaande de ontwerp-omgevingsvergunningen kunnen door eenieder worden ingediend, gedurende de genoemde termijn. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg, onder vermelding van "Zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning Renova". Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

 

Tilburg, 13 april 2018

 

Het college,

 

M.J.M. Meijs drs. Th.L.N. Weterings

de gemeentesecretaris de burgemeester

Naar boven