Gemeente Middelburg – Eindverslag inspraak herinrichting Van Cittersstraat Sint Laurens

Zaaknummer 172201

 

Aanleiding

Aanleiding voor de herinrichting zijn de voorgenomen riolerings- en bestratingswerkzaamheden in een gedeelte van de Van Cittersstraat te Sint Laurens.

 

Planontwikkeling

Begin 2017 is een vragenlijst uitgezet bij de bewoners in een gedeelte van de Van Cittersstraat te Sint Laurens. Van de 55 aangeschreven adressen hebben er 9 de vragenlijst ingevuld en teruggestuurd. Van die 9 hebben er 7 gevraagd om extra parkeerplaatsen. Naar aanleiding hiervan heeft de afdeling Ingenieursbureau van de Gemeente Middelburg een ontwerp laten opstellen dat onder andere voorziet in uitbreiding van het aantal parkeervakken.

Op de informatieavond van 15 juni 2017 waren 35 personen aanwezig van de 55 aangeschreven adressen. De ontwerptekeningen zijn gepresenteerd en de aanwezigen zijn gewezen op de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

 

Planinhoud

Het ontwerp voorziet in de volgende wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie:

  • 1.

    Op de plaats van de huidige groenstroken worden in totaal 22 langsparkeersvakken aangelegd: tien ter hoogte van de huisnummers 13 t/m 35 en twaalf ter hoogte van de huisnummers 16 t/m 38.

  • 2.

    Ter compensatie van het groen worden in totaal drie bomen geplant: één ter hoogte van huisnummer 13, één ter hoogte van huisnummer 23 en één ter hoogte van huisnummer 35.

 

Inspraak

Over de herinrichting is inspraak verleend overeenkomstig de Inspraakverordening.

De inspraakmogelijkheid is bekendgemaakt in het Gemeenteblad jaargang 2018 nummer 23683 van 7 februari 2018 en vermeld in De Faam van 7 februari 2018.

De ontwerptekeningen hebben gedurende zes weken, van 8 februari tot en met 21 maart 2018, tijdens kantooruren ter inzage gelegen bij de vakbalie in het stadskantoor, en waren te raadplegen op de website van de Gemeente Middelburg en op de website Overheid.nl.

Tijdens de inspraakperiode konden ingezetenen en belanghebbenden hun zienswijze naar voren brengen.

Omdat er geen zienswijzen zijn ingediend heeft de inspraak niet geleid tot aanpassing van het ontwerp.

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders in hun vergadering van 3 april 2018.

de secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven