Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’ / Maasgouw

Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak'/ Maasgouw

Vaststelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’ (gewijzigd) is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 15 maart 2018. 

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, te weten: aan de regels van het bestemmingsplan is de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het ‘Beleid 2018-2019 Uitvoering Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg 2014-2024’ toegevoegd.

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL080-VG01)’ betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Ohé en Laak (vastgesteld 6 oktober 2011)’. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een woning. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan is gelegen aan de Sint Annastraat 11 in Ohé en Laak. Het noordelijk deel van het plangebied wordt begrensd door de Sint Annastraat. Aan de oost- en westzijde van het plangebied zijn woningen gelegen. Aan de zuidzijde van het plangebied zijn agrarische gronden gelegen.

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak (NL.IMRO.1641.BPL080-VG01)’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen ter visie.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak (NL.IMRO.1641.BPL080-VG01)’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen vanaf vrijdag 30 maart 2018 tot en met donderdag 10 mei 2018 (dus gedurende zes weken) ter visie. 

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, zijn raadpleegbaar in de informatieruimte van het publiekscentrum in Maasbracht, Kruisweg 32 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan ‘Sint Annastraat 11 Ohé en Laak’, met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, op het gemeentehuis (Publiekscentrum, Kruisweg 32, Maasbracht) langs elektronische weg te raadplegen.

    Hoe beroep instellen?

    Tijdens de bovengenoemde termijn van tervisielegging kunt u tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • 1.

    als u een belanghebbende bent, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    als u een belanghebbende bent, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, indien u een belanghebbende bent.

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen, die beroep instelt / heeft ingesteld, heeft tevens het recht om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist). Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de heer L. Smets of, bij afwezigheid, met een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

 

Maasbracht, 29 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven