Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan Meijel Oost, Meijel, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan voor Meijel Oost ter inzage ligt. Ook ligt het bijbehorende ontwerpbeeldkwaliteitsplan ter inzage. Dit op grond van artikel 12a Woningwet en de gemeentelijke inspraakverordening.

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitspla n

 

Het bestemmingsplan biedt o.a. een planologische regeling voor het nieuwe woongebied Meijel Oost. Het plangebied voorziet in 37 nieuwe levensloopbestendige woningen en twee bestaande woningen die nu een woonbestemming krijgen. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de zuidkant van de Steegstraat in Meijel (schuin tegenover de voormalige Beckerslocatie).

Het beeldkwaliteitsplan heeft als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in deze gebieden te waarborgen.

Wilt u het ontwerp bestemmingsplan en het o ntwerp beeldkwaliteitsplan inzien?

 

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan inzien van 16 maart 2018 tot en met 26 april 2018. Het ontwerpbestemmingsplan is samen met de hierbij behorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl. Het IDN-nummers van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0118-ON01; Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl; Een papieren versie van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt ter inzage van 16 maart 2018 tot en met 26 april 2018.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, mevrouw F. Limpens, bereikbaar via 077 306 66 66.

Panningen, 15 maart 2018

Naar boven