Vaststelling ‘Uitwerkingsplan Steegsche Velden, Broekbeemd’

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij in haar vergadering van 20 februari 2018, heeft besloten om, op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, het ‘Uitwerkingsplan Steegsche Velden, Broekbeemd” ongewijzigd vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied van het uitwerkingsplan bevindt zich in de bebouwde kom van Best in de nieuwe woonwijk Steegsche Velden aan de Broekbeemd. Het uitwerkingsplan is opgesteld om invulling te geven aan de uitwerkingsbestemming in het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Steegsche Velden-oost’. De uitwerking vindt plaats in de vorm van een bestemming ‘Wonen’ voor 3 woningen en een bestemming ‘Groen – Water’.

 

Stukken bekijken

U kunt het vastgestelde uitwerkingsplan met de bijbehorende stukken bekijken.

Dit kan vanaf 14 maart 2018 tot en met 25 april 2018 tijdens de openingsuren bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 2 in Best. Het uitwerkingsplan is ook beschikbaar via www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen, en via:  www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.uwBroekbeemd-VG01

 

Beroepsmogelijkheid

Als u het niet eens bent met onze beslissing, kunt u vanaf 15 maart 2018 tot en met 25 april 2018 tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan een beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De volgende partijen kunnen een beroep instellen:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerp

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

 

Inwerkingtreding uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplantreedt in werking op 26 april 2018. Als u niet kunt wachten tot een beslissing is genomen op uw beroepschrift, kunt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een ‘voorlopige voorziening’. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het uitwerkingsplanin werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Indienen beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening

Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 13 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Best

Naar boven