Ontwerpbestemmingsplan Esdoornhof Best

ter inzage ligt:

- ontwerpbestemmingsplan ‘Esdoornhof’;

- beleidsregel ‘Welstandscriteria Esdoornhof, Best’;

- ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid ‘Esdoornhof’

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 14 maart 2018 tot en met 25 april 2018, tijdens de openingstijden het ontwerpbestemmingsplan ‘Esdoornhof’, de beleidsregel ‘Welstandscriteria Esdoornhof, Best’, en het ontwerp hogere waardenbesluit kan worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.bpesdoornhof-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl. Daar vindt u ook de concept welstandscriteria en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de ontwikkeling van 64 grondgebonden woningen. Het plangebied voor het bestemmingsplan ‘Esdoornhof’ wordt begrensd door de Esdoornstraat, Bosseweg, Nieuwstraat en de Vuurdoornstraat. Het plangebied staat kadastraal bekend als gemeente Best, sectie H, nummer 4923 en heeft een oppervlak van 19.072 m².

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening van 15 maart 2018 tot en met 25 april 2018 ter inzage. In deze periode is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op twee manieren kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid ‘Esdoornhof’

Op 23 januari 2018 is een aanvraag ontvangen om het vaststellen van hogere waarden voor Wegverkeerslawaai. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde hogere waarden te verlenen. Op grond van artikel 110 c, 1e lid van de Wet geluidhinder en het bepaalde in afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met alle daarbij behorende stukken gedurende bovengenoemde termijn ter inzage.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Deze zienswijzen richt u aan het college van B&W. 

Heeft u vragen over het ontwerpbesluit hogere waarden neemt u dan contact op met de vakgroep Milieu via telefoonnummer 14 0499.

Beleidsregel ‘Welstandscriteria Esdoornhof, Best

Op grond van artikel 12, vierde lid Woningwet en de gemeentelijke Inspraakverordening ligt de ontwerp beleidsregel ‘Welstandscriteria Esdoornhof, Best’ gedurende bovengenoemde periode ter inzage.

Tegen de welstandscriteria kan een ingezetene en een belanghebbende gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Heeft u vragen over het beeldkwaliteitplan neemt u dan contact op met de secretaris welstand, via telefoonnummer 14 0499.

Best,13 maart 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best,

Naar boven