Ontwerpbestemmingsplan ‘Keijzershof 2018’

Vanaf 1 maart 2018 ligt gedurende zes weken ter inzage het ontwerpbestemmingsplan ‘Keijzershof 2018’. Onderhavig bestemmingsplan kent een meerledig doel. In het kader van de actualisering van de gemeentelijke bestemmingsplannen dienen de bestemmingsplannen voor het plangebied 'Keijzershof' te worden herzien. Daarnaast dienen gerealiseerde projecten bestemd te worden en dienen heldere kaders geboden te worden voor nieuwe ontwikkelingen met een praktisch gebruik van de regels. Een eenduidige bestemmingsregeling binnen de gemeente is daarbij het uiteindelijk doel. Een deel van de gronden in het bestemmingsplan is  bestemd overeenkomstig de feitelijke situatie. Tevens zijn voor het nog te realiseren deel van Pijnacker-Zuid, bestaande uit Keijzershof (Park van Buijsen en het Groene Vizier) en Centrumlijn (Noord en Zuid) globalere regels opgenomen welke de bouw mogelijk maken van woningen met bijbehorende voorzieningen.

Het plangebied is gelegen in het zuiden van Pijnacker en ligt nabij de zuidoostelijke gemeentegrens van Pijnacker-Nootdorp. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • 1.

    De wijk Koningshof en het toekomstig te ontwikkelen Tuindersgebied-zuid (Tuindershof) aan de noordzijde;

  • 2.

    De wijk Tolhek aan de oostzijde (inclusief deel spoorweg);

  • 3.

    De N470 aan de zuidzijde;

  • 4.

    De N470 en de Overgauwseweg aan de westzijde. 

    U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker en tevens via internet (www.pijnacker-nootdorp.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl). Tegen betaling van de kostprijs kunt u een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u tijdig een afspraak maken via telefoonnummer 14 015 en vragen naar het secretariaat afdeling Backoffice Publiekszaken.

     

Hoorzitting

Tot en met 6 april 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Tot en met deze datum kunnen zienswijzen op dit plan worden ingediend. De indieners van zienswijzen krijgen de gelegenheid hun zienswijzen toe te lichten op een hoorzitting. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 is het nog niet mogelijk om deze hoorzitting in te plannen. De indieners van een zienswijze(n) worden hier per brief nader over geïnformeerd.

 

Pijnacker-Nootdorp, 28 februari 2018

 

drs. J.P.R. Woudstra, secretaris

F. Ravestein, burgemeester

  

Verleende hogere grenswaarde

Het college is van plan om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor weg- en railverkeerslawaai vast te stellen. Het besluit houdt verband met de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan ‘Keijzershof 2018’. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat bij een deel van de toekomstige woningen overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder te verwachten zijn vanwege de Hofpleintunnel, de Klapwijkseweg, de N470 en de RandstadRail. De maximale toelaatbare grenswaarde wordt niet overschreden. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Bij aanvragen voor omgevingsvergunningen voor de woningen waarvoor een hogere grenswaarde wordt vastgesteld zal door middel een nader akoestisch onderzoek in opdracht van de bouwer aangetoond worden dat aan de criteria uit de Nota hogere grenswaarden gemeente Pijnacker-Nootdorp (2010) wordt voldaan.

 

Het ontwerpbesluit ligt – gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ‘Keijzershof 2018- met de bijbehorende stukken vanaf 1 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentekantoor, Oranjeplein in Pijnacker en tevens via internet (www.pijnacker-nootdorp.nl). Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden zienswijze indienen. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Wanneer geen sprake is van ingebrachte zienswijzen, zal het ontwerpbesluit ongewijzigd worden omgezet in een definitief besluit. Voor meer informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B.E.A. Muijzer – van Osch, tel. 14 015. Wilt u schriftelijk reageren, dan kunt u uw brief aan het college richten (Postbus 1, 2640 AA Pijnacker).

 

Pijnacker-Nootdorp, 28 februari 2018

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

 

Concept Warmteplan Keijzershof en Tuindershof

 

De gemeente Pijnacker-Nootdorp ontwikkelt de nieuwbouwlocatie Tuindershof en de laatste fase van Keijzershof (Park van Buijsen). Zij wil deze wijken zonder gasaansluiting ontwikkelen en verwarmen door middel van een warmtenet, gevoed door een alternatieve warmtebron. Het benutten van een bestaande geothermische bron is daarbij een optie.

Door middel van een Warmteplan wordt geregeld dat de woningen en overige gebouwen binnen beschreven randvoorwaarden aangesloten moeten worden op een collectief warmtenet in een specifiek gebied, hier nader gedefinieerd als de locaties Tuindershof en Park van Buijsen. In dit Warmteplan is exact aangegeven op welk gebied en op welk aantal woningen dit plan betrekking heeft, wat de geldigheidsduur is en aan welke energiezuinigheid en milieubescherming de warmtevoorziening moet voldoen.

 

Er kan ontheffing van de aansluitplicht worden verleend als een ontwikkelaar kan aantonen met een alternatieve warmtevoorziening minimaal dezelfde mate van energiezuinigheid en bescherming van het milieu te bieden als bij aansluiting op het collectieve warmtenet. Ontwikkelaars hebben dus de mogelijkheid om alternatieve maatregelen toe te passen, maar moeten minimaal voldoen aan de in het Warmteplan opgenomen gelijkwaardigheidseisen van energiezuinigheid en bescherming van het milieu.

 

U kunt het concept warmteplan inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker en tevens via internet (www.pijnacker-nootdorp.nl). Tegen betaling van de kostprijs kunt u een exemplaar van het Warmteplan krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u tijdig een afspraak maken via telefoonnummer 14 015 en vragen naar het secretariaat afdeling Ontwikkeling.

 

 

Naar boven