Gemeente Vianen, Ontwerp 3eherziening Exploitatieplan Hoef en Haag

Burgemeester en wethouders van Vianen maken bekend dat het ontwerp van de 3e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag ter visie ligt. Het gebied Hoef en Haag wordt globaal begrensd door de A27, de Lekdijk, de Hoevenweg en de kern Hagestein.

Op 25 maart 2014 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Hoef en Haag vastgesteld.

Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het eveneens in 2014 vastgestelde en vigerende

bestemmingsplan Hoef en Haag. Als gevolg van artikel 6.15, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. Bepaald is verder dat voor elke fase een inrichtingsplan dient te worden opgesteld, voorts dient de grondexploitatie te worden aangepast vanwege nieuwe inzichten, feiten en gegevens.

In de 3e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag wordt de ontwikkeling van een groot deel van fase 3 van Hoef en Haag in ontwerp vastgelegd en worden de financiële aspecten van de grondexploitatie geactualiseerd. Deze herziening omvat daartoe o.a. een ontwerp inrichtingsplan voor fase 3.1 van Hoef en Haag met daarin de nieuwbouw van circa 370 woningen in Het Lint en in De Erven.

In het kader van artikel 6.15, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit van de 3e herziening van het Exploitatieplan Hoef en Haag (met bijlagen) gedurende 6 weken vanaf 28 november 2018 tot en met 8 januari 2019 ter inzage.

De documenten kunnen worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis van Vianen, Voorstraat 30 te Vianen. Openingstijden: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 20.00 uur. De documenten zijn hier analoog en digitaal (op de computer) in te zien. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatiecode is: NL.IMRO.0620.EP0016-ON03.

Gedurende de inzagetermijn kunnen uitsluitend belanghebbenden mondeling of schriftelijk hun zienswijze(n) over het ontwerp van de 3e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag kenbaar maken.

Tot de belanghebbenden kunnen ook de nieuwe bewoners van Hoef en Haaf gerekend worden. Zij worden geacht deze bekendmaking te beschouwen als een kennisgeving op grond van artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de Raad van de gemeente Vianen, Postbus 46, 4130 EA Vianen. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt met de heer H. Ariaans, telefoon 0347 369 911. Zienswijzen indienen per e-mail is niet mogelijk.

Naar boven