Bekendmaking beleidsregels voor het intrekken van omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en milieu 2018.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 13 november 2018 beleidsregels  hebben vastgesteld voor het intrekken van omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en milieu. Het gaat daarbij om omgevingsvergunningen die langer dan drie jaar zijn verleend en waarvan geen of slechts gedeeltelijk gebruik is gemaakt.

Het vastgestelde beleid houdt in dat actief wordt overgegaan tot het intrekken van niet-gebruikte omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en milieu. Het langdurig ongebruikt laten voortbestaan van vergunde rechten is om een aantal redenen ongewenst.

Zo kunnen niet-gebruikte vergunde rechten de resterende milieuruimte voor andere ontwikkelingen in de directe omgeving nodeloos beperken en zelfs onmogelijk maken.

Zij kunnen een verschil in de feitelijke en theoretische milieuomstandigheden van een gebied tot gevolg hebben en bouwwerken, die pas lange tijd na vergunningverlening worden gebouwd, voldoen mogelijk niet aan de actuele bouwtechnische eisen van brandveiligheid, energiezuinigheid en constructieve veiligheid. Ook voldoen zij mogelijk niet aan de best beschikbare technieken in het kader van de milieuregelgeving.

Het beleid treedt in werking op 27 november 2018.

De beleidsregels voor het intrekken van omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en milieu 2018 liggen tijdens kantooruren ter inzage bij het cluster VTH van de gemeente Sint Anthonis.

 

Naar boven