Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 09-10-2018

 

 

9 oktober 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

 

 

Raadsvoorstel Algemeen delegatie- en mandaatbesluit gemeenteraad aan college

Samenvatting

Het college heeft op verzoek van de commissie Van Zijl een delegatievoorstel voorbereid. In het delegatiebesluit worden bevoegdheden van de gemeenteraad overgedragen aan het college. Hierdoor kunnen voorbereidende, uitvoerende en niet-politieke werkzaamheden door het college worden opgepakt en kunnen procedures sneller verlopen wat meer dienstverlenend is. Daarnaast wordt voorgesteld een aantal zaken te mandateren. In die gevallen blijft de raad bevoegd, maar kan het college namens de raad bepaalde besluiten nemen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stelt de gemeenteraad voor het Algemeen delegatie- en mandaatbesluit gemeenteraad vast te stellen;

  • 2.

    biedt het raadsvoorstel ter kennisname aan de commissie Van Zijl aan vóór haar vergadering van 18 oktober 2018.

 

 

Beleidsnota snippergroen Gemeente Krimpenerwaard 2018

Samenvatting

De beleidsnota regelt dat de gemeente op een eenduidige en uniforme manier over het gebruik of de verkoop van snippergroen besluit.

 

Besluit

Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de Beleidsnota snippergroen Gemeente Krimpenerwaard 2019.

 

 

Beantwoording toezegging T18-100

Samenvatting:

Het college informeert de gemeenteraad over de cijfers alcohol gebruik bij jeugd in Krimpenerwaard (toezegging T18-100).

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad over de cijfers alcohol gebruik bij jeugd in Krimpenerwaard (toezegging T18-100).

 

 

Vastelling verslag Op Overeenstemming Gericht Overleg tussen samenwerkingsverbanden Midden-Holland en gemeente Krimpenerwaard

Samenvatting

Op 22 februari is op overeenstemming gericht overleg (OOGO) gevoerd over de ondersteuningsplannen passend onderwijs van de regionale samenwerkingsverbanden. Om de overeenstemming in het overleg definitief te maken is het verslag vastgesteld door het college van burgemeesters en wethouders.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt het verslag van het bestuurlijk op overeenstemming gericht overleg (OOGO) d.d. 22 februari 2018 tussen de samenwerkingsverbanden onderwijs Midden-Holland en de gemeente inzake de ondersteuningsplannen vast

  • 2.

    Informeert de samenwerkingsverbanden met bijgaande brief

 

 

Een-op-eenverkoop Jan Lutmastraat 42 Schoonhoven (voormalige Rode Kruisgebouw)

Samenvatting

Het voormalige Rode Kruispand aan de Jan Lutmastraat 42 in Schoonhoven staat op de lijst van te verkopen vastgoed. Het college laat onderzoeken of er met een maatschappelijke instelling tot nadere invulling kan worden gekomen over de verkoop van het pand en de gebruiksmogelijkheden.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    besluit de een-op-een verkoop aan Dagelijks Leven binnen de vastgestelde verkoopkaders te ondersteunen.

Naar boven