Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd en vastgestelde hogere waarden Wet geluidhinder Kortgerecht 26, 30, 32 en 34, Schoonrewoerd.

 

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende besluiten ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd, gemeente Leerdam, inclusief bijbehorende stukken, door de gemeenteraad vastgesteld op 8 november 2018;

  • 2.

    het besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Kortgerecht 26, 30,32,34, collegebesluit d.d. 16 oktober 2018.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststelling hogere waarden Wgh, liggen met ingang van 22 november 2018 gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage in het stadskantoor aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12:00 uur).

 

Vastgesteld bestemmingsplan parapluherziening Kaasfabriek Schoonrewoerd

Het bestemmingsplan voorziet hoofdzakelijk in de juridische actualisering van de geluidszone van het Kaasfabriek. In het bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan kan worden gevonden door middel van het adres of via het plan ID: NL.IMRO.0545.ParapluKaasfabriek-VG01.

 

Vastgestelde hogere waarden Wgh woningen Kortgerecht

In parapluherziening wordt de geluidszone van de Kaasfabriek Schoonrewoerd geactualiseerd. Binnen het gebied van de geactualiseerde geluidszone zijn 4 bestaande woningen gelegen. Dit betreft de woningen Kortgerecht 26, 30, 32 en 34. Omdat deze woningen binnen de nieuw voorgestelde zone komen te liggen is een hogere waarde noodzakelijk, voor zover de geluidbelasting de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) overschrijdt. Hiervoor heeft het college op 16 oktober 2018 hogere waarden op grond van de Wgh vastgesteld.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn van 6 weken, kunnen alleen belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage (beroepstermijn). Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

Leerdam, 21 november 2018

Naar boven