Vaststelling bestemmingsplan Bitswijk Noord

Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Bitswijk Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bevindt zich aan de noordzijde van Uden: het betreft het noordelijk deel van de straat Bitswijk, voor zover gelegen tussen de Rondweg en de Hobostraat, en de hieraan gelegen percelen, alsmede een aangrenzende open plek aan de straat Kroezel. Het bestemmingsplan is conserverend van aard: het biedt een passend juridisch-planologisch kader voor de bestaande situatie qua gebruik en bebouwing.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

  • In artikel 14.2, lid c van de wijzigingsregels wordt de maximale bouwhoogte van 10,5 meter teruggebracht naar 10 meter;

  • In de toelichting wordt nader geconcretiseerd en onderbouwd dat de twee wijzigingsplannen op voorhand haalbaar en uitvoerbaar worden geacht en dat er geen onoverkomelijke milieubelemmeringen worden verwacht;

  • Aan het object Bitswijk 2D wordt een woonbestemming toegekend;

  • Aan de bestemming Bedrijven voor het object Bitswijk 5A wordt een aanduiding ‘wonen’ toegevoegd;

  • De regels in artikel 7 zijn onduidelijk voor wat betreft het aantal woningen dat is toegestaan in het plangebied. Gelet hierop worden de volgende aanpassingen doorgevoerd:

    • Het perceel met het nummer 3486, gelegen tussen de objecten Bitswijk 7 en Bitswijk 11, wordt voorzien van de aanduiding ‘maximum aantal wooneenheden: 1’;

    • Artikel 7.1, lid a wordt als volgt gewijzigd: ‘Het wonen, met dien verstande dat het aantal woningen niet meer mag bedragen dan 1 woning per bouwperceel, tenzij anders is aangegeven ter plaatse van de aanduiding ‘maximum aantal wooneenheden’. De zin tussen sub b en c in artikel 7.2.1. wordt verwijderd;

    • De toelichting wordt voor dit onderdeel eveneens aangepast.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 8 november 2018 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 19 december 2018 ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, overzicht bestemmingsplannen, plannen in procedure. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPBitswijkNoord-VA01.

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging, dus tot en met woensdag 19 december 2018, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 7 november 2018.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven