Bestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar gewijzigd vastgesteld, Alkmaar

 

Bestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar gewijzigd vastgesteld, gemeente Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 september 2018 heeft besloten om het bestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar gewijzigd vast te stellen.

 

Gebied

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar betrekking heeft, is het gedeelte van de N243 dat is gelegen op Alkmaar grondgebied. De N243 is de provinciale weg tussen de N242 en de Westfrisiaweg in Koggenland. De weg voert door de Schermer, Beemster en Koggenland.

De provincie wil de functie van de N243 als gebiedsontsluitingsweg in standhouden, de weg veiliger maken en waar mogelijk de ruimtelijke karakteristieken van het gebied versterken. Een herinrichting van de N243 met onder andere de aanleg van rotondes op een aantal kruispunten moet daaraan bijdragen.

 

Doel

Het bestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar voorziet in het mogelijk maken van de herinrichting voor het gedeelte van de N243 dat op Alkmaars grondgebied ligt. Voor het deel van de N243 gelegen in Beemster is ook een bestemmingsplan opgesteld. Voor het gedeelte gelegen in de gemeente Koggenland, is een wijzigingsplan opgesteld.  

 

Participatie

Sinds 2015 zijn over het schetsontwerp en de uitgewerkte schetsontwerpen informatiebijeenkomsten gehouden voor omwonenden, dorpsraden en belangengroeperingen van de N243. Omdat omwonen-den van de N243 voldoende bekend kunnen zijn met de herinrichtingsplannen van de N243 is er voor gekozen om in plaats van een voorontwerpbestemmingsplan, een ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen.

Het concept ontwerpbestemmingsplan is in het kader van artikel 3.1.1 Bro voorgelegd aan de overleg-partners. In de nota wettelijk vooroverleg artikel 3.1.1. Bro en ambtelijke reacties is een samenvatting van de ambtelijke reacties en de reacties van de overlegpartners met gemeentelijke beantwoording opgenomen, zie bijlage 23 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 22 maart tot en met woensdag 2 mei 2018 ter inzage gelegen. Gedurende de termijn van ter inzagelegging zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn weergegeven in de nota van zienswijzen. De zienswijzen hebben geleid tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn weergegeven in een aparte bijlage behorende bij het raadsbesluit.

 

Inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Aanpassing N243 gemeente Alkmaar en de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 8 november 2018 tot en met woensdag 19 december 2018 bij de servicebalie Vergunning & Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het ontwerp bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0361.BP00159-0301

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplanplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

 

  • •.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

 

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist .Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

 

 

Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

  

 

Naar boven