Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kempenbaan-West’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 30 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-West’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan dat op 12 juli 2016 is vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een aansluiting op de A67 ter hoogte van de Locht, een verbreding van de Kempenbaan richting de Locht vanaf De Run 6800 en een actuele bestemming voor enkele gronden gelegen binnen het plangebied. De wijziging heeft betrekking op het toevoegen van een ADC-toets en een zekerstelling van de uitvoering van de compenserende maatregelen in de regels.

 

Wijziging van een eerder vastgesteld bestemmingsplan

Op 17 maart 2015 is het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-West’ vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan waren beroepschriften ingediend, waarna een tussenuitspraak volgde van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) op 20 april 2016. Deze tussenuitspraak was aanleiding het bestemmingsplan op 12 juli 2016 gewijzigd vast te stellen.

De Raad van State heeft in mei 2017 besloten de beroepen gericht tegen het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-West’ aan te houden vanwege de relatie met de Programma Aanpak Stikstof (PAS) en in afwachting van de beantwoording van de vragen welke de RvS over het PAS heeft gesteld aan het Europese Hof van Justitie. Omdat dit aanhoudingsbesluit tot ernstige vertraging leidt, is een ADC-toets opgesteld om op deze manier het proces te versnellen en buiten de PAS-discussie te blijven. Op basis van artikel 6:19 Algemene wet Bestuursrecht (Awb) is op 30 oktober 2018 het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld, door het toevoegen van de ADC-toets, het aanpassen van het gestelde in de toelichting en het aanpassen van de regels van het bestemmingsplan om de uitvoering van de in de ADC-toets opgenomen compenserende maatregelen zeker te stellen.

 

Het bestemmingsplan ligt van vrijdag 9 november 2018 tot en met donderdag 20 december 2018 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven.

Daarnaast is het plan te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl, trefwoord: ‘Kempenbaan-West’.

Gedurende genoemde termijn kan door een belanghebbende tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De ingediende beroepschriften tegen het vastgestelde bestemmingsplan van 12 juli 2016 hebben van rechtswege mede betrekking op het besluit tot wijziging van dit bestemmingsplan, tenzij partijen daarbij onvoldoende belang hebben.

Op het besluit inzake de vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

U kunt uw beroepschrift binnen de genoemde termijn van terinzagelegging indienen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Als u beroep instelt kunt u ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het moet dan gaan om een spoedeisende situatie. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak informeert u over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

 

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nlof bel telefoonnummer 14 040.

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven