Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat, met ingang van donderdag 25 oktober 2018 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 5 december 2018) voor een ieder ter inzage zal liggen:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’ met identificatienummer NL.IMRO.1942.BPPGM-on01, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Omschrijving

Eind 2014 is de Woningwet gewijzigd, waarbij is bepaald dat de parkeernormbepaling in de bouwverordening op 1 juli 2018 van rechtswege is komen te vervallen. Omdat doorwerking van deze parkeernormbepalingen in bestemmingsplannen moet worden geregeld, dienen alle bestemmingsplannen op dit onderdeel te worden aangepast. Met deze parapluherziening kan in een keer aan alle bestemmingsplannen een parkeerregeling worden toegevoegd en hoeven niet alle bestemmingsplannen integraal opnieuw te worden vastgesteld. Hiermee veranderd er niets aan de parkeernorm in een bepaald gebied, het ligt alleen vast in een ander document. Dit is een noodzakelijke technische exercitie zonder dat er iets veranderd. Er is geen sprake van een beleidswijziging.

Dit artikel gaat gelden voor de bestemmingsplannen die nog niet voorzien in een parkeerregeling. De bestemmingsplannen die al parkeernormen bevatten, vallen buiten de reikwijdte van dit paraplubestemmingsplan. Dit zijn de bestemmingsplannen 'Bredius' en 'De Krijgsman'.

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn wordt het ontwerpbestemmingsplan ’Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’ beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum. Voor openingstijden zie www.gooisemeren.nl. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op bestuur.gooisemeren.nl/Bestemmingsplan Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’.

Inloopspreekuur 6 november 2018.

Als u vragen heeft over deze parapluherziening kunt u op dinsdagmiddag 6 november 2018 van 16:00 tot 19:00uur terecht op het inloopspreekuur, in het gemeentehuis in Bussum. Hier kunt u meer informatie en/of een nadere toelichting krijgen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan.

Indienen zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken (met ingang van 25 oktober 2018 tot en met 5 december 2018) kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen:

  • 1.

    Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’;

  • 2.

    Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: bestemmingsplannen, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ’Parapluherziening Parkeernormen Gooise Meren’;@gooisemeren.nl

  • 3.

    Mondelinge zienswijzen kunnen enkel tijdens openingstijden en op afspraak naar voren worden gebracht.

 

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, na vaststelling van het voorliggende bestemmingsplan  beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer J. du Pont via 035-207 00 00 of via e-mail j.dupont@gooisemeren.nl.

 

Naar boven