Ontwerp wijzigingsplan Voortweg 31 Uden met bijbehorend ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uden maken bekend dat op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp wijzigingsplan ‘Voortweg 31’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0856.BWVoortweg31-ON01 ter inzage worden gelegd.

Het plan voorziet in het toevoegen van een wooneenheid door het splitsen van de bestaande, karakteristieke woonboerderij. Het initiatief voldoet aan de daarvoor gestelde voorwaarden uit het bestemmingsplan Buitengebied 2017.

Gelijktijdig wordt ook het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Dit is nodig omdat uit nader onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting ten gevolge van de Voortweg de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. De maximaal te ontheffen hogere waarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Inzien

Het ontwerp-wijzigingsplan alsmede het ontwerpbesluit hogere waarde liggen vanaf donderdag 25 oktober 2018 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 5 december 2018 ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekzaken op het Gemeentehuis, Markt 145 in Uden.

Het ontwerp wijzigingsplan en ontwerp besluit hogere waarden zijn tevens te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / overzicht bestemmingsplannen.

Het ontwerp wijzigingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerp wijzigingsplan ‘Voortweg 31’ en/of het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Uden, postbus 83, 5400 AB Uden. Neem voor het indienen van een mondelinge zienswijze contact op met de behandelende ambtenaar. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen. Hiervoor dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u op onze gemeentelijke website vinden onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan’. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

De eventueel naar voren gebrachte zienswijzen zullen door het college worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar Marion van de Ven, bereikbaar via telefoonnummer (0413) 28 19 11.

Naar boven