Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Molengors, Huizersdijk en Generaal Allenweg te Zevenbergen’

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Molengors, Huizersdijk en Generaal Allenweg te Zevenbergen. Onderdeel van dit bestemmingsplan is de actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen ‘Molengors’ (1996) en ‘Kop Roode Vaart’ (2004). Het nieuwe bestemmingsplan zal hiernaast woningbouw op het projectgebied Kop Roode Vaart, bestaande uit het braakliggende terrein aan de Generaal Allenweg en een gedeelte aan de Huizersdijk, mogelijk gaan maken. Dit kan betekenen dat de planologische ontwikkelingsmogelijkheden van omliggende bedrijven worden beperkt.

Het is op dit moment nog niet mogelijk zienswijzen tegen het bestemmingsplan naar voren te brengen. Ook worden nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen. Later in de procedure komt dit wel aan de orde. Mocht u het niet eens zijn met de actualiseringsslag of het voornemen om het gebied Kop Roode Vaart te ontwikkelen als woningbouwlocatie, dan kunt u dit in een schriftelijke reactie aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Het (voor)ontwerpbestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip gedurende zes weken ter inzage gelegd worden en zijn dan ook te bekijken op de gemeentelijke website en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Zodra een (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt dit vooraf gepubliceerd in de Moerdijkse Bode, op de gemeentelijke website en, in het geval van een ontwerpbestemmingsplan, ook in de Staatscourant. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (mevrouw W. Roelen).

Zevenbergen, 10 oktober 2018

Naar boven