Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ en ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’ / Maasgouw

Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ en ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert' / Maasgouw

Wat is het plan?

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) betreft een wijziging van het bestemmingsplan ‘Herziening Op de Konie’ (vastgesteld d.d. 25 april 1980, goedgekeurd d.d. 20 januari 1981).

Het doel van het bestemmingsplan betreft de realisatie van maximaal 29 woningen aan de zuidkant van de kern Stevensweert. Dit in aansluiting op de aanzetten die in het verleden met de straten Endepoel en de Waaikamp reeds zijn gemaakt tot verdere ontwikkeling van het gebied ten zuiden van de bestaande woningen. Daarnaast wordt via deze wijziging van het bestemmingsplan, in lijn met het provinciale, regionale en gemeentelijke woningbouwbeleid, een afname van de planvoorraad aan bouwtitels bewerkstelligd binnen het plangebied.

Voornoemd ontwerp-bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) is gelegen aan de zuidkant van de kern Stevensweert en is globaal gelegen tussen de Hoogestraat aan de noordzijde en de Weg langs de Grinderkens aan de oost- en zuidzijde.

Welstandnota (beeldkwaliteitsplan)

In het voorliggend bestemmingsplan (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) is sprake van een aantal ontwikkelingen, die effect hebben op de welstand (beeldkwaliteit). Daarom is hiervoor de welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, als onderdeel van en aanvulling / wijziging op de bestaande ‘Welstandnota gemeente Maasgouw’, opgesteld. Deze doorloopt de (inspraak)procedure van een welstandsnota en vormt het toetsingskader voor omgevingsvergunningsaanvragen voor het bouwen (bouwvergunningsaanvragen) en het kader voor het ontwerpen van de openbare ruimte. De welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’ zal na vaststelling door de gemeenteraad worden toegevoegd aan de bestaande ‘Welstandsnota gemeente Maasgouw’. De welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) is een beleidsregel in de zin van artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, ligt ter inzage.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, ligt vanaf donderdag 11 oktober 2018 tot en met woensdag 21 november 2018 (dus gedurende zes weken) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, is raadpleegbaar in de informatieruimte van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, langs elektronische weg raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het ontwerp-bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) en de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan) ‘Op de Konie, Stevensweert’, met de hierbij behorende stukken, op het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht, langs elektronische weg te raadplegen (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling).

Hoe kan ik zienswijzen en / of een inspraakreactie indienen?

Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kan:

  • 1.

    iedereen een zienswijze indienen over het ontwerp-bestemmingsplan (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01);

  • 2.

    een ingezetene en / of belanghebbende een inspraakreactie indienen over de ontwerp-welstandsnota (beeldkwaliteitsplan)

Een zienswijze en / of inspraakreactie kan op de volgende manieren ingediend worden:

  • 1.

    schriftelijk bij de gemeenteraad, postbus 7000, 6050 AA Maasbracht;

  • 2.

    mondeling, op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (Markt 36 te Maasbracht) behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de heer E. Savelkoul of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

Crisis- en herstelwet

Op het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, na het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Op de Konie’, in geval van beroep, de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Ontwerp-exploitatieplan ‘Op de Konie 2018’

Voor de toepassing van de wettelijke plicht tot kostenverhaal voor het (ontwerp-)bestemmingsplan ‘Op de Konie’ (NL.IMRO.1641.BPL089-ON01) wordt binnenkort het ontwerp-exploitatieplan ‘Op de Konie 2018' (NL.IMRO.1641.BPL089-EPON) ter inzage gelegd. Hierover volgt nog een separate bekendmaking.

 

Maasbracht, 10 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven