Gedoogbesluiten – gebruik gevelzone van 19 panden in het gebied Stationsstraat en Steenweg-West in Sittard

Gemeente: Sittard-Geleen

Verzenddatum: 20-12-2017

Locatie: Sittard (Centrum).

Het College van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen heeft in totaal 19 gedoogbeschikkingen verleend aan de eigenaren, ondernemers en/of bewoners van navolgende panden in Sittard-Centrum: Stationsstraat nrs. 1, 2, 9, 11, 14, 16 en 21 evenals Steenweg nrs. 55, 57, 56/58, 64, 69, 71, 72, 74, 76, 87, 88 en 89. De gedoogbeschikkingen zijn 20 december 2017 verzonden.

De gedoogbeschikking biedt betrokkenen de mogelijkheid om een deel van het openbaar gebied aan de voorzijde van genoemde panden te mogen gebruiken voor het plaatsen van tuinmeubilair (bankje), bloembakken, fietsen en hekjes (de zgn. ‘gevelzone’). Deze gevelzone omvat maximaal de breedte van genoemde panden tot maximaal 1 meter (diepte) uit diezelfde voorgevel.

De gedoogbeschikkingen treden in werking op de dag na verzenddatum van dit besluit en vervallen uiterlijk 31 december 2018.

Dit besluit houdt in dat het College van Burgemeester en Wethouders in het kader van de op het gebruik van toepassing zijnde wettelijke regelingen geen gevolg zal geven aan haar bevoegdheid tot uitvoeren van bestuursdwang of het opleggen van een last onder dwangsom op basis van artikel 125 van de Gemeentewet. Aan het gedoogbesluit zijn voorschriften verbonden.

De gedoogbesluiten met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel Sittard-Geleen, Markt 1 te Geleen en kunnen met ingang van 4 januari 2018 gedurende zes weken worden ingezien, op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur en op donderdag van 18.00 – 20.00 uur.

Het rapport kan ook digitaal worden geraadpleegd op de website van de gemeente Sittard-Geleen, www.sittard-geleen.nl, zoekterm ‘gevelzone’.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de aangegeven verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. De bezwaartermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit is verzonden. Het indienen van bezwaar kan zowel schriftelijk als elektronisch (met DigiD);

Schriftelijk

In uw bezwaarschrift vermeldt u:

  • uw naam en adres;

  • de datum;

  • de beslissing waartegen u bezwaar maakt;

  • de reden(en) van uw bezwaar;

  • uw handtekening.

Elektronisch (met DigiD )

Op www.sittard-geleen.nl (trefwoord bezwaar / bezwaarschrift) staat hoe u dit doet.

Tip: zorg dat u de documenten die u eventueel wilt toevoegen aan uw bezwaarschrift digitaal beschikbaar heeft (pdf, Word of Excel).

Een bezwaarschrift, gestuurd via e-mail, sms, Twitter e.d. kunnen wij niet in behandeling nemen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer M. Rutten, 046-4778768, email: maurice.rutten@sittard-geleen.nl

Sittard-Geleen, 3 januari 2018.

Naar boven