Ontwerp bestemmingsplan Overstad-Kwakelhuis, gemeente Alkmaar

 

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Overstad-Kwakelhuis in ontwerp ter inzage ligt.

 

Gebied

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan Overstad-Kwakelhuis betrekking heeft, wordt begrensd door aan de noordzijde door een sportschool, aan de oostzijde door het water de Hoornse Vaart, rijtjeswoningen aan de Friese Poort en de woontoren aan de Frieseweg aan de zuidzijde door de Frieseweg en het Noord-Hollands kanaal en aan de westzijde door de weg Kwakelkade, parkeergarages van Overstad en appartementen.

 

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan is er op gericht om 135 appartementen en 5 stadsvilla’s mogelijk te maken.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 13 september 2018 tot en met woensdag 24 oktober 2018 bij de servicebalie Vergunningen- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Overstad-Kwakelhuis) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00158-0201

 

Zienswijzen

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, , t.a.v. Backoffice/Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

 

Crisis- en Herstelwet (Chw) van toepassing

Op grond van artikel 2.9 lid 1 sub a Crisis- en Herstelwet, is de Chw op de planologische procedure van toepassing. Dit betekent dat bij eventueel beroep na vaststellen van het bestemmingsplan de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Ook geldt een kortere behandelperiode door de Raad van State. Zij doen uitspraak binnen zes maanden.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar. 

 

 

 

 

Naar boven