Gemeente Nissewaard - concept Afvalstoffenverordening 2019 zes weken ter inzage

In Nissewaard is een andere manier van afval ophalen van start gegaan. Dat gebeurt om zoveel mogelijk afval te scheiden en zo weinig mogelijk restafval over te houden.

Deze manier van grondstoffen en restafval inzamelen wordt gefaseerd ingevoerd.

Hiervoor heeft de gemeente nieuwe regelingen geschreven, die in 2019 ingaan.

 

Welke voorstellen zijn er?

  • 1.

    In de Afvalstoffenverordening 2019 staat dat afval moet worden gescheiden, wie dat mag inzamelen en hoe dat moet gebeuren. Verder zijn er artikelen over het tegengaan van zwerfafval en over de handhaving opgenomen.

  • 2.

    In het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2019 wordt precies geregeld welke afvalstoffen moeten worden gescheiden, welke worden opgehaald en hoe vaak dat wordt gedaan. Afval dat niet wordt opgehaald, moet naar de Stadswerf worden gebracht.

  • 3.

    In de Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers staat waar deze containers worden neergezet. De tekeningen staan in de bijlage op naam van de wijk.

    Voor de inspraak over de locaties van de containers in Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven en Zuidland worden in september 2018 inloopavonden georganiseerd.

    Voor de inspraak over de locaties in Spijkenisse in de wijken De Elementen, De Hoek en Maaswijk-Midden-Zuid, Maaswijk-Zuidoost en Maaswijk-Oost ontvangen de inwoners in december 2018 nader bericht.

  • 4.

    In de Inzamel- en subsidieregeling oud papier en karton 2019-2020 staan de instanties die oud papier en karton mogen inzamelen.

 

Waar kunt u de voorstellen vinden?

Bovenstaande voorstellen zijn als bijlage bij de elektronische uitgave van het gemeenteblad gevoegd, waarin deze kennisgeving is geplaatst.

U kunt de voorstellen inzien:

• op http://www.nissewaard.nl/afvalstoffenverordening

• op afspraak in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse

 

Reageren?

U kunt van donderdag 6 september 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018 een reactie indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

Gemeente Nissewaard

het college van burgemeester en wethouders

Postbus 25

3200 AA Spijkenisse.

Of per e-mail: gemeente@nisswewaard.nl. Vermeld in de onderwerpregel: “reactie concept Afvalstoffenverordening 2019”.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de beleidsmedewerker afval & milieu via telefoonnummer: 140181.

Naar boven