Besluitenlijst college 21 augustus 2018 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 21 augustus 2018 de volgende besluiten genomen:

 

Vaststellen wijzigingen CAR-UWO

Het college heeft besloten de wijzigingen CAR-UWO overeenkomstig de LOGA-ledenbrief TAZ/U201800473 d.d. 24 juli 2018 vast te stellen.

 

Eerste termijnrapportage OMWB

Het college heeft op basis van de eerste termijnrapportage besloten het budget voor de Omgevingsdienst Midden en West Brabant bij te stellen.

 

Bestuursrapportage 2018

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel over de bestuursrapportage 2018 en het wijzigen van de begroting 2018 en legt dat voorstel voor aan de gemeenteraad.

 

Bienekebolders

Het college heeft besloten dat het pand de Bienekebolders verkocht kan gaan worden. Voorwaarde voor verkoop is behoud van het gebouw. Bij herontwikkeling is ‘wonen’ de hoofdfunctie, maar onderschikt zijn andere (neven)functies denkbaar.

 

Beantwoording artikel 34 RvO vragen PGB over herontwikkeling kartonnagefabriek e.o. Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met de schriftelijke beantwoording van de vragen van Partij Gemeentebelangen over het proces in het kader van de herontwikkeling van het gebied Kartonnagefabriek e.o. in Oisterwijk.

 

Vaststellen van de geactualiseerde grondexploitaties t.b.v. de begroting 2019

Het college heeft besloten akkoord te gaan met de geactualiseerde grondexploitaties ten behoeve van de begroting 2019 en deze grondexploitaties ter vaststelling voor te leggen aan de raad.

 

Vaststellen grondexploitatie locatie de Wingerd

Het college heeft besloten akkoord te gaan met het raadsvoorstel om de grondexploitatie voor de locatie van de voormalige basisschool de Wingerd vast te laten stellen en daarmee deze locatie in exploitatie te nemen.

 

Proces om te komen tot een nieuwe kadernota grondbeleid gemeente Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met de inhoud van de raadsinformatiebrief over het proces om te komen tot een nieuwe kadernota grondbeleid.

 

Voorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Kom Moergestel

Het college heeft ingestemd met het concept vast te stellen bestemmingsplan Kom Moergestel en met de conceptbeantwoording van de zienswijzen. Het raadsvoorstel wordt aan de raad aangeboden voor vaststelling.

 

Procesvoorstel ambitiedocument Omgevingswet

Het college heeft ingestemd met het procesvoorstel om te komen tot een ambitiedocument in het kader van de Omgevingswet. Dit voorstel wordt aan de raad ter besluitvorming voorgelegd.

 

Aanvulling op de ‘Startnotitie Verplaatsing Camping De Reebok’

Het college heeft besloten een aanvullende notitie als bijlage te voegen bij de startnotitie verplaatsing De Reebok.

 

Bestemmingsplan “Parapluplan Parkeren”

Het college heeft besloten om ter borging van de gemeentelijke parkeernormen het bestemmingsplan “Parapluplan Parkeren” voor vaststelling aan de raad voor te leggen.

 

Burgerinitiatiefvoorstel verkeersveiligheid en parkeerproblematiek KVL

Het college heeft besloten de raad met een raadsinformatiebrief te informeren over de behandeling van het burgerinitiatiefvoorstel KVL.

 

Actualisatie archeologiebeleid

Het college heeft besloten het archeologiebeleid aan te passen.

 

M.e.r.-beoordeling plan “KVL-terrein, Nijverheidsweg”

Het college heeft ingestemd met de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling “KVL-terrein Nijverheidsweg” en legt deze ter besluitvorming voor aan de raad.

 

Aanbesteding transport en verwerking afvalstromen milieustraat

Het college heeft besloten de activiteiten transport en verwerking afvalstromen van de milieustraat voor de contractduur van 2 jaar met een verlengingsoptie van 2 x 1 jaar Europees aan te besteden, zodat er per 1-1-2019 een nieuwe overeenkomst getekend is.

 

Regionale samenwerking leerplicht

Het college heeft besloten de raad een voorstel te doen tot beëindiging van een gemeenschappelijke regeling inzake de dienstverlening leerplicht tussen de gemeenten Oisterwijk en Tilburg. Ook heeft het college besloten de aanvullende afspraken over samenwerking

leerplicht te beëindigen. De gemeenschappelijke regeling en de aanvullende afspraken eindigen met ingang van 1 januari 2019.

 

Voorstel tot het benoemen van een lid in de Raad van toezicht van Stichting OPMAAT

Het college heeft besloten de raad een voorstel te doen om in te stemmen met de benoeming van een lid in de Raad van toezicht van Stichting OPMAAT.

 

Marktverordening gemeente Oisterwijk 2018

Het college heeft besloten de raad te vragen de nieuwe marktverordening gemeente Oisterwijk 2018 vast te stellen.

 

Raadsvoorstel wensen en bedenkingen raad inzake garantstelling gemeente Oisterwijk lening cultuurcentra Tiliander/Den Boogaard

Het college heeft ingestemd met het voornemen een garantstelling te verstrekken aan Exploitatie Tiliander-Den Boogaard B.V. voor het afsluiten van een bancaire lening en dit voorstel voor wensen en bedenkingen voor te leggen aan de raad van gemeente Oisterwijk.

 

Voorstel tot het indienen van zienswijzen ten aanzien van het Regionale Beleidsplan Zeeland-West-Brabant 2019-2022

Het college heeft besloten om het Regionaal Beleidsplan Zeeland-West-Brabant 2019-2022 aan de raad voor te leggen om een zienswijze in te dienen.

 

Raadsvoorstel beschikbaar stellen middelen voetbalfusie

De drie Oisterwijkse voetbalverenigingen Taxandria, RKSV Oisterwijk en Nevelo, hebben besloten te fuseren tot één Oisterwijkse voetbalclub. Het college heeft besloten om aan de raad te vragen om die fusie te ondersteunen door de bestaande clubgebouwen van de verenigingen te kopen voor € 1,8 miljoen. De clubs zetten dat bedrag in voor een nieuw clubgebouw op sportpark Den Donk. Ook vraagt het college de raad om garant te staan voor een lening van € 700.000 van de fusieclub.

 

Naar boven