Plan van scholen 2019-2021

 

De gemeenteraad van Almere heeft het Plan van Scholen 2019-2021 vastgesteld. Het plan is 31 juli verzonden aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De minister beslist voor 1 januari 2019 over het plan.

 

Via plaatsing op het plan van scholen kan een schoolbestuur een BRIN (Basisregistratie nummer) van het ministerie van OCW verkrijgen en ontvangen nieuwe basisscholen rijksbekostiging voor de exploitatie van de school. Voor opname op het plan zijn vijf aanvragen ontvangen. Eén aanvrager heeft zijn aanvraag ingetrokken. Eén aanvraag betreft een herhalingsaanvraag en drie aanvragen zijn nieuwe aanvragen.

 

De herhalingsaanvraag is eerder al goedgekeurd door de minister van OCW, maar blijft op het ‘Plan van Scholen’ totdat zij daadwerkelijk zijn gestart. Het gaat om een Oecumenische basisschool van de Stichting Prisma in Almere Nobelhorst. De nieuwe aanvragen betreffen één Rooms Katholieke basisschool van Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe (SKO), één openbare basisschool van Almeerse Scholen Groep (ASG) en één algemeen bijzondere basisschool van Stichting Onderwijs voor Vrede en Samen Leven i.o.

 

SKO heeft niet aangetoond dat de Rooms Katholieke basisschool voldoende leerlingen haalt om aan de stichtingsnorm te voldoen. Deze school is dan ook niet opgenomen op het Plan van scholen. De basisschool van de ASG en de basisschool van Vrede en Samen Leven zijn wel opgenomen op het Plan van scholen.

 

Het plan ligt 6 weken ter inzage bij de afdeling onderwijs. Hiervoor kunt u aan afspraak maken via telefoonnummer 14036.

Naar boven