Kennisgeving op grond artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de inspraakverordening

Bestemmingsplan Rijnhuizen en Kwaliteitskader Mooi Rijnhuizen

Bestemmingsplan in voorbereiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het plangebied Rijnhuizen. Hiervoor is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld.

De ambitie is om Rijnhuizen te transformeren van monofunctioneel werkgebied naar een aantrekkelijk gemengd woon- en werkgebied met hoge verblijfskwaliteit. Daarmee wordt een nieuw milieu toegevoegd aan de stad. Het nieuwe bestemmingsplan zal de juridisch-planologische kaders bieden voor de voorziene organische gebiedsontwikkeling. Het bestemmingsplan geeft onder andere aan waar in Rijnhuizen mag worden gebouwd, welke functies zijn toegestaan, en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Het huidige bestemmingsplan voor Rijnhuizen stamt uit 2010.

Kwaliteitskader Mooi Rijnhuizen

Het kwaliteitskader vormt een verdere uitwerking van de door de gemeenteraad in 2014 vastgestelde Gebiedsvisie Rijnhuizen. In het kwaliteitskader worden alle randvoorwaarden op het gebied van ruimtelijke kwaliteit beschreven, waaraan initiatieven getoetst worden. Het kwaliteitskader gaat over de verdere uitwerking van de principes en spelregels voor het openbaar gebied, en ook over de sfeer en identiteit van de verschillende deelgebieden en de spelregels voor transformatie en nieuwbouw binnen het betreffende deelgebied. Het Kwaliteitskader zal als beleidsregel worden vastgesteld en maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Inspraak op v oorontwerpbestemmingsplan en Kwalit eits kader Mooi Rijnhuizen

Overeenkomstig artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro delen wij u mee dat op grond van de inspraakverordening inspraak wordt toegepast op het voorontwerpbestemmingsplan Rijnhuizen. Het voorontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken zoals Kwaliteitskader Mooi Rijnhuizen ligt met ingang van 1 februaritot en met 14 februari 2018 voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen. Wij horen graag uw mening.

Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein. Daarnaast kan het bestemmingsplan worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPRH2017-VO01.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan en het kwaliteitskader indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:

  • -

    schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Rijnhuizen; of

  • -

    mondeling op afspraak bij de heer H. Petter, telefoonnummer (030) 607 19 06; of

  • -

    digitaal met het formulier “Inspraak ruimtelijk plan(nen)”, https://tripleforms.nieuwegein.nl/formulier/scInspraak.aspx

Inloop moment

Voor een mondelinge toelichting kunt u naar het inloopmoment komen op 31 januari van 17.00 tot 19.00.De bijeenkomst vindt plaats in Rijnhuizen te Marconibaan 35, 7e etage, bezoekers kunnen de aanwijzing van DIKW Consulting BV volgen. Een ieder kan zich hier laten informeren over het bestemmingsplan en bijbehorend proces. De bijeenkomst start met een korte presentatie over het bestemmingsplan.

Vervolg

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Besluit Ruimtelijke Ordening zijn afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan een ieder zienswijzen indienen. Deze terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in het Gemeenteblad en in de Staatscourant.

Naar boven