Ontwerp-besluit tot vaststellen van de Bodemkwaliteitskaart en de daarin opgenomen Bodemfunctieklassenkaart voor het grondgebied van de gemeente Steenbergen

Wij hebben het voornemen om de Bodemkwaliteitskaart en de daarin opgenomen Bodemfunctieklassenkaart voor het grondgebied van de gemeente Steenbergen, vast te stellen.

Deze kaarten betreffen actualisaties van de op 10 september 2013 respectievelijk 20 april 2010 vastgestelde Bodemkwaliteitskaart en de Bodemfunctieklassenkaart.

De bodemkwaliteitskaart beschrijft de huidige globale kwaliteit van de bodem.

De bodemfunctieklassenkaart geeft de ligging aan van gebieden met de functies wonen, industrie en landbouw/natuur.

Deze kaarten vormen samen een belangrijk instrument voor hergebruik van grond of baggerspecie in het gebied waarvoor ze worden vastgesteld.

Een op de landbodem toe te passen partij grond of baggerspecie moet getoetst worden aan zowel de kwaliteitsklasse als de functieklasse van de ontvangende bodem.

De strengste van beide klassen bepaalt uiteindelijk de kwaliteitsklasse waar een toe te passen partij grond of bagger aan moet voldoen.

Terinzagelegging ontwerp-besluit

Het ontwerp-besluit tot vaststellen van de bodemkwaliteitskaart en de daarin opgenomen bodemfunctieklassenkaart voor het grondgebied van de gemeente Steenbergen is langs elektronische weg raadpleegbaar gedurende zes weken vanaf 14 augustus 2018 in het gemeenteblad via www.overheid.nl

U kunt voor het inzien van de stukken ook contact opnemen met de afdeling Wonen, Werken en Beleven, taakveld Beleid, tel. 140167 of via e-mail info@gemeente-steenbergen.nl

 

Indienen zienswijze

Tegen het ontwerp-besluit kan binnen zes weken vanaf de datum van de terinzagelegging (14 augustus 2018), door eenieder, schriftelijk of mondeling gemotiveerd zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen, Postbus 6, 4650 AA Steenbergen.

Om uw mondelinge zienswijze in te dienen kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling afdeling Wonen, Werken en Beleven, taakveld Beleid via tel.nr. (0167) 543484.

 

Voor meer informatie over dit ontwerp-besluit kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen Werken en Beleven, taakveld Beleid via nummer 14 0167 of via e-mail info@gemeente-steenbergen.nl

 

Datum bekendmaking:14 augustus 2018

 

Einde zienswijzetermijn: 24 september 2018

 

Naar boven