Ontwerpbestemmingsplan Park Triangel deelplan G1 en G2, ontwerpaddendum op de welstandsnota en hogere waarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 17 juli 2018 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel deelplan G1 en G2. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van met name nieuwe woningen in dat deelplan. In het deelplan is beperkt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen.

Het plangebied voor deze opgave maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Park Triangel aan de zuidzijde van Waddinxveen. Het plangebied is in het zuiden van Park Triangel gelegen. In de navolgende afbeelding wordt het plangebied met rode contouren weergeven. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Ontwerpbestemmingsplan Park Triangel Deelplan G1 & G2, Waddinxveen

Het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel deelplan G1 & G2 wordt met ingang van 2 augustus 2018 gedurende zes weken (tot en met 12 september 2018) inzage gelegd. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.BPDeelplanG1enG2-0301) en via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. De stukken zijn ook raadpleegbaar op het gemeentehuis via de gemeentelijke computer.

Addendum op de welstandsnota deelplan G1 & G2

Voor alle uitgewerkte deelplannen in Park Triangel, zo ook voor deelplan G1 & G2, zijn stedenbouwkundige plannen opgesteld. Een deel van de kwaliteit die daarin is opgenomen kan niet worden vastgesteld in de regels van het bestemmingsplan. Die regels zijn wel belangrijk voor de kwaliteit die in deze deelplannen voor ogen is. Om die kwaliteit afdwingbaar te maken, is het addendum op de welstandsnota opgesteld. Van 2 augustus tot en met 12 september ligt het ontwerpaddendum op de welstandsnota voor deelplan G1 & G2 ter inzage. Het ontwerpaddendum op de welstandsnota is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website http://www.waddinxveen.nl. Tevens kunt het ontwerpaddendum raadplegen op de gemeentelijk computer in het gemeentehuis.

Hogere waarden procedure

Binnen de deelplannen G1 en G2 van Park Triangel wordt de ontwikkeling van 475 woningen planologisch mogelijk gemaakt. Gebleken is dat ter plaatse van die woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai en ter plaatse van 42 woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB railverkeerslawaai kan worden voldaan. Onder voorwaarden kan wel voldaan worden aan de maximaal vast te stellen hogere waarden voor weg- en railverkeerslawaai. Het besluit tot het vaststellen van een hogere waarden wordt genomen ten behoeve van het bestemmingsplan Park Triangel. Het ontwerpbesluit hogere waarden deelplan G1 & G2 wordt met ingang van 2 augustus 2018 gedurende zes weken (tot en met 12 september 2018) inzage gelegd. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. De stukken zijn ook raadpleegbaar op het gemeentehuis via de gemeentelijke computer.

Actualisering bestemmingsplan Park Triangel is gestopt

De aanleiding voor het opstarten van het bestemmingsplan voor Park Triangel was de plicht uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) om een bestemmingsplan elke tien jaar te herzien, dit was opgenomen in artikel 3.1 lid 2 van de Wro. De wetgever heeft deze actualiseringsplicht per 1 juli 2018 geschrapt. Met deze wetswijziging vervalt de directe aanleiding en de noodzaak tot herziening en derhalve is er voor gekozen om de actualisering te stoppen.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder zienswijzen indienen op alle drie de besluiten. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen. Indien u vragen heeft of een mondelinge zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met de Afdeling Ruimte, de heer D. Koppenaal of R.J. van den Brink, via telefoonnummer 14 0182.

Waddinxveen 1 augustus 2018

Naar boven