Actieplan EU-richtlijn omgevingslawaai

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veldhoven maken bekend dat ze op 17 juli 2018 in ontwerp een actieplan hebben vastgesteld als bedoeld in hoofdstuk 11 artikel 11.2, van de Wet milieubeheer, het Besluit geluid milieubeheer en de Regeling geluid milieubeheer. Het ontwerp actieplan en de bijbehorende stukken liggen van 27 juli 2018 tot en met 6 september 2018 ter inzage in het gemeentehuis, Mei­veld 1, Veldhoven.

Het actieplan en de onderliggende geluidsbelastingkaarten zijn ook in te zien op de internetsite van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant:

https://www.odzob.nl/eu-geluidkaarten

De verplichting tot het opstellen van een actieplan vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in Nederland. In dit actieplan staat het geluidsbeleid voor de periode 2018-2023. Centraal in het plan staan de zogenaamde plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt.

Het actieplan volgt op de eerder opgestelde en gepubliceerde geluidbelastingkaart die een weergave geeft van de geluidbelasting veroorzaakt door de wegen en bedrijven in of nabij de gemeente. Daarbij is ook inzichtelijk gemaakt het aantal geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden, en hoeveel bewoners in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van de geluidsbelasting worden blootgesteld.

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken. Brieven kunt u richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. Wilt u mondeling uw zienswijze naar voren brengen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Mens en Omgeving. Stuur een e-mail naar omgevingsloket@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

Tegen de vaststelling van het actieplan is, na verwerking van de ingediende zienswijzen, geen bezwaar of beroep mogelijk. Het actieplan bevat alleen beleidsvoornemens en voorgenomen maatregelen en is niet gericht op direct rechtsgevolg.

 

Naar boven