Gewijzigd vaststellen parapluplan Parkeren 2018, gemeente Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 juni 2018 besloten heeft het Parapluplan Parkeren 2018 gewijzigd vast te stellen.

 

Gebied

Het parapluplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Alkmaar.  

 

Doel

Het parapluplan legt de reeds vastgestelde Parkeernormennota Alkmaar 2017-2027 planologisch en juridisch vast voor de vastgestelde bestemmingsplannen binnen de gemeente Alkmaar.

 

Inzage

Het ontwerp parapluplan Parkeren 2018 heeft van donderdag 1 maart 2018 tot en met woensdag 11 april 2018 ter inzage gelegen.

 

Er zijn geen zienswijzen binnengekomen op het parapluplan. Wel zijn enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Hierbij is de plancontour gewijzigd zodat deze overeenkomst met de gemeentegrens. Ook is de sub-nummering van de regels toegevoegd en is een specifieke regel opgenomen voor het toepassen van een parkeerfonds (art. 4.3.2). Tenslotte zijn ook twee recent vastgestelde bestemmingsplannen (Driehuizerweg 2a Driehuizen en Zuidervaart 19 Zuidschermer) toegevoegd aan de bijlage bij de regels. Dit betekent dat het plan gewijzigd wordt vastgesteld.

 

Het besluit, het vastgestelde parapluplan Parkeren 2018 en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 juli 2018 tot en met woensdag 22 augustus 2018 voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunningen- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het parapluplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Parapluplan Parkeren 2018) of onder de code:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00157-0305

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het Parapluplan Parkeren 2018 beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp parapluplan heeft ingediend bij het college;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Het parapluplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het parapluplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het parapluplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

 

Naar boven