Beleidsregel woningbouwverzoeken Peel en Maas 2018

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij bij besluit van 4 juni 2018 de beleidsregel woningbouwverzoeken 2018 hebben vastgesteld. Deze beleidsregels ligt ter inzage.

Wat houden deze beleidsregel s in?

In deze beleidsregel wordt de voorgaande “beleidsregel woningbouwverzoeken Peel en Maas 2017” op een aantal punten aangepast. Ten eerste is het in de praktijk wenselijk gebleken om nadere handvatten te geven voor het tijdelijk mogelijk maken van woningbouw voor maximaal 10 jaren. Dit om initiatieven beter te kunnen beoordelen. Ten tweede is het ook wenselijk gebleken om het proces omtrent het consulteren van de dorpen/dorpsoverleggen bij woningbouwverzoeken met maatschappelijke meerwaarde beter te laten aansluiten bij de praktijk. Ten derde wordt een maximalisering van het aantal woningbouwverzoeken met een maatschappelijke meerwaarde te beperkend geacht en kan deze vervallen. De hoofdregel die ook al in de “beleidsregel woningbouwverzoeken Peel en Maas 2017” gold, namelijk dat dat alle nieuwe aanvragen voor woningbouwverzoeken op locaties waar dit nu planologisch niet geregeld is en sprake is van een toename van het aantal woningen ten opzichte van de in de structuurvisie Noord-Limburg bij name genoemde woningbouwaantallen, worden afgewezen met uitzondering van een aantal gevallen, blijft in stand.

Intrekking eerdere beleidsregels

De beleidsregel woningbouwverzoeken d.d. 6 november 2017, nr. 45-6.2 wordt ingetrokken met ingang van de inwerkingtreding van de “beleidsregel woningbouwverzoeken 2018”;

Wilt u de beleidsregels inzien?

Iedereen kan de beleidsregels inzien.

De beleidsregels zijn digitaal raadpleegbaar via www.overheid.nl

Een papieren versie van de beleidsregels ligt in het huis van de gemeente bij de publieksbalie gedurende 6 weken ter inzage.

In werking treding.

De beleidsregels treden in werking met ingang van 10 juli 2018. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077-306 66 66.

Panningen 9 juli 2018.

Naar boven