Kennisgeving ontwerpbeschikking omgevingsvergunning en Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling (uitgebreide procedure OV2018-0129)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een Zonnepanelenpark aan de Vooraard met een instandhoudingstermijn tot 1 januari 2039.

 

M.e.r. beoordeling

Deze ontwikkeling is m.e.r-beoordelingsplichtig. Op 8 mei 2018 heeft het college besloten dat voor deze ontwikkeling geen m.e.r.-procedure gevolgd hoeft te worden, omdat het zonnepanelenpark geen negatieve milieueffecten veroorzaakt die een volwaardige m.e.r.-procedure wenselijk of noodzakelijk maakt.

 

De stukken die ten grondslag liggen aan de m.e.r.-beooordeling maken onderdeel uit van de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep openstaat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Evenetuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beooordelingsbesluit kunnen als zienswijze tegen de ontwerpbeschikking omgevingsvergunnng ingebracht worden.

 

Uitgebreide procedure

De aanvraag, ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken (inclusief m.e.r-beoordelingsbesluit) liggen van vrijdag 6 juli 2018 tot en met donderdag 16 augustus 2018 ter inzage in het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Mens en Omgeving, via telefoonnummer 14 040.

 

Daarnaast is het besluit met alle bijbehorende stukken te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl trefwoord: ‘Zonnepanelenpark Vooraard’.

 

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze naar voren brengen. De zienswijze kan naar keuze schriftelijk of mondeling worden ingediend. Een schriftelijke zienswijze dient gericht te zijn aan burgemeester en wethouders van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven, met datum, uw naam, adres en handtekening. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Mens en omgeving via telefoonnummer 14 040.

Heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel, neem dan contact op met de afdeling Mens en Omgeving per e-mail omgevingsloket@veldhoven.nl of via telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven