exploitatieplan Schinkelkwadrant-Zuid

BEKENDMAKING

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 6.14 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 juni 2018, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp exploitatieplan "Schinkelkwadrant-Zuid" met IMRO identificatienummer NL.IMRO.0917.EP030505W000003-0301 voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het exploitatieplan geeft aan op welke wijze het exploitatiegebied zal worden herontwikkeld met woningen en andere functies, en biedt de wettelijke basis voor de toepassing van kostenverhaal. Kostenverhaal gaat over de financiële bijdrage die private partijen aan de gemeente betalen voor de kosten van de plannen, de aanleg van de openbare ruimte, etc.

 

Het exploitatiegebied wordt globaal begrensd door de Schinkelstraat aan de noordzijde, de Honigmannstraat aan de oostzijde, de Promenade aan de zuidzijde en de Geerstraat aan de westzijde.

 

Het ontwerp exploitatieplan ligt ter inzage bij de infobalie in de publiekshal van het stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het ontwerp exploitatieplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Schriftelijke zienswijzen van belanghebbenden dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen, onder vermelding van exploitatieplan "Schinkelkwadrant-Zuid" en het zaaknummer Z-18183246.

 

Wij merken op dat de Crisis- en herstelwet op onderliggend project van toepassing is. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na vaststelling van het plan.

 

Voor verdere vragen over het exploitatieplan of voor het indienen van monde-linge zienswijzen door belanghebbenden, kunt u contact opnemen met de heer H. Arentsen van de afdeling REO (telefoonnummer 14045).

 

Heerlen, 12 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven