BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken (gelet op artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

Op woensdag 25 april is het bestemmingsplan Oudere dorp, Huizerweg 4a-6-8 Bussum vastgesteld. Dit bestemmingsplan richt zich op de sloop van de bestaande twee onder één kapwoningen en op nieuwbouw ten behoeve van flexibel gebruikt. Het gaat om een kantoorfunctie, woonfunctie, maatschappelijke functie en dienstverlening.

Het plangebied bevindt zich binnen de wettelijke geluidszone van de Huizerweg, Kerklaan, Landstraat en Nieuwstraat. De beoogde woningen/geluidgevoelige bestemmingen zullen vanwege het wegverkeer op de Huizerweg een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde genoemd in de Wet geluidhinder. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden.

Burgemeester en wethouders hebben op 9 mei 2017 overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder in ontwerp besloten voor deze woningen en kinderdagverblijf hogere waarden vast te stellen. De relevante stukken hebben vanaf 22 juni 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend ten aanzien van de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben besloten de betreffende hogere waarden definitief vast te stellen.

Stukken ter inzage

Het besluit en andere ter zake zijnde stukken liggen met ingang van met ingang donderdag 14 juni 2018 gedurende 6 weken gezamenlijk met het bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 te Bussum, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Joost du Pont op het telefoonnummer 035-2070624.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de beschikking kunnen hiertegen in beroep gaan eventueel in combinatie met een verzoek tot een voorlopige voorziening. Dit kan binnen zes weken na de dag volgend op de dag dat de vaststelling van het bestemmingsplan Oudere dorp, Huizerweg 4a-6-8 Bussum is bekend gemaakt.

Wie kunnen in beroep gaan tegen het vaststellen van de hogere waarden?

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking;

- de wettelijke adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen in de definitieve beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;

- belanghebbenden bij wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor behandeling van uw beroep moet u griffierechten betalen. De kosten van deze griffierechten kunt u opvragen via telefoonnummer (070) 42 64 426.

Naar boven